Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA’DA TİLKİLER HAVADAN AŞILANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla Avrupa Birliği destekli ‘Türkiye’de Kuduz Hastalığının Kontrolü’ projesi çerçevesinde Kütahya’da havadan aşılama yapılacak.

Eksi 24 derecede dondurulan yemler her 40 metrede bir uçaklardan doğaya bırakılıyor. Yaklaşık 10 kilometreden yemin kokusunu alan tilkiler, yedikleri yemlerin içinde bulunan kapsüllerdeki aşılar vasıtasıyla oral olarak aşılanmış oluyor. Aşı çalışması hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Türkiye genelinde kuduz vakalarının yapılan bu çalışma ile sıfıra indiğini açıkladı. Bakan Yardımcısı Gizligider; “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak son üç yıldır Avrupa Birliği destekli yürüttüğümüz bir proje. Tilkiler vasıtasıyla kuduz hastalığının yayılması söz konusu. Bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla modern olarak havadan aşı uygulaması yapıyoruz. Aşı çalışmaları şu an Kapadokya Havalimanından devam ediyor. Şuan itibariyle kuduz vakasında sıfır durumdayız. Çok dikkatli ve tedbirli olmamız gereken bir konu. Geçmişte ciddi süreçlerin yaşandığı bir zaman dilimini yaşadık. Bu nedenle yapılan çalışma hayırlı bir iş ve hayırlı bir mücadele” şeklinde konuştu.

31 İLDE GERÇEKLEŞTİRİECEK

Tarım ve Orman Bakanlığınca yaban hayatında kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla, daha önce 2008-2010 tarihlerinde yapılan oral aşılama çalışmalarının devamı niteliğinde Avrupa Birliği destekli olarak, ‘Türkiye’de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi’ 2014 yılında uygulamaya başlatılan projeye 2022 yılında da devam ediyor. Anılan proje çerçevesinde 19 Ekim 2022 tarihinde başlanılan kampanya Kütahya, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Burdur, Muğla, Isparta, Afyonkarahisar, Uşak, Ankara, Aksaray, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Çorum, Tokat, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Samsun, Konya, Amasya, Bursa, Mersin, Karaman, Niğde ve Antalya olmak üzere toplam 31 ilde gerçekleştirilecek.