Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıtkı Lavanta Projesi Başladı “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK LAVANTA KÖYÜ OLACAK”

Kütahya’nın lavanta turizminde önemli

Kütahya’nın lavanta turizminde önemli bir ivme kazanması için çalışacaklarını söyleyen Nida Olçar, “Projemiz kapsamında burayı Türkiye’nin en büyük lavanta köyü yapmak adına bir adım attık. Şu anda 10 bin adet lavanta fidemiz toprakla buluştu” dedi.

Kütahyalı çini sanatçısı Nida Olçar, rahmetli babası Sıtkı Olçar’ın yarım kalan hikayesini tamamlamak adına ilk adımı attı. “Kendi hayallerimi de projelere katarak ilerliyorum” diyen Olçar, Sıtkı Lavanta projesinde ilk fidanları toprakla buluşturdu. Eskişehir yolu üzerindeki 21 dönümlük alan içerisinde hayata geçirilecek proje ile ilgili bilgiler veren Olçar, babasından sonra 11 yıldır bu projeye gönül ve emek verdiğini söyledi. Büyük bir tesis yapmak adına banka desteği ile projeye başladıklarını aktaran Olçar, “Burada mutfak sanatları müzemiz yer alıyor. Projemiz içerisinde burada Kütahya çinisinin yanında aynı zamanda kaybolmaya yüz tutmuş reçetelerimiz, yerel yemeklerimiz sergilenecek ve yoldan geçen misafirlerimizle buluşacak” dedi. Projenin sadece lavanta bahçesi ile sınırlı kalmayacağını anlatan Olçar, Afyon, Burdur, Bilecik ve Isparta’nın lavanta turizminden yararlandığını kaydetti. “Ben bu konuda biraz fazla iddialıyım” diyen Olçar şunları kaydetti: Burayı Türkiye’nin en büyük lavanta köyü yapmak adına bir adım attık. Buranın içerisinde çekim platoları, dome house, karavan park yerleri, çadır park yerleri, ATV Parkurları olacak. Şu an lavantalarımızı ektik ama bunlar Mayıs Haziran ayında çok bambaşka bir çehreye bürünecekler.

“KÜTAHYA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Proje kapsamında birçok etkinliğe de ev sahipliği yapmayı amaçladıklarını belirten Olçar, bu anlamda da farklı aktiviteleri hayata geçireceklerini söyledi. Proje ile Kütahya’nın çehresinin değişeceğine inandığını aktaran Olçar, lavanta bahçesi hakkında bilgiler verdi. Şu anda toplam 21 dönümde projeyi hayata geçirdiklerini belirten Olçar, “21 dönüm içinde çini mağazası, çini atölyesi, karavan park, yerlerimiz, çadır park, yerlerimiz, ATV parkurlarımız bulunuyor. Aynı zamanda yine çevre illere birçok Kütahyalı evlenen çiftlerin gittiğini görüyorduk. Burada değişik onlar için de bir çekim plotasu oluşturacağız. Şu anda 10 bin fidemiz var. Daha da büyüteceğiz ileride tabii ki de lavanta yağı ile ilgili projelerimiz var. Sonuçta ben de bu işin bilerek çok başlamadım. Eğitimini alıyorum, öğreniyorum. Bende bir kadın girişimci olarak bir bankanın desteğiyle patronluktan tarıma yöneldim. 3 ay sonra burayı çok farklı göreceksiniz. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.