Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”

Cumhuriyetin bağımsızlık ve özgürlüğümüzün

Cumhuriyetin bağımsızlık ve özgürlüğümüzün teminatı olduğunu söyleyen CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk ilke ve devrimleriyle, kurucu değerleriyle Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Kütahya İl Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yürüyüş ve çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Ulucami önünden başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü, Zafer Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, günün anlam ve önemini içeren basın açıklamasında bulundu.

“CUMHURİYET HALKIN İKTİDARIDIR”

Kurtuluş Savaşı’nın mazlum milletlere hürriyet mücadelesi için bir pusula olduğunu ve tarihin akışını değiştirdiğini söyleyen İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz: “Cumhuriyete ruhunu veren, halkımızın onurlu mücadelesi, özgürlük tutkusu, savaş meydanlarında ödenen bedel ve harcanan emektir. O nedenle bu topraklarda Cumhuriyet tam bağımsızlıktır, laikliktir, özgürlüktür, kul değil birey olma, kişisel hak ve hürriyetlerdir, eşit vatandaşlıktır, saltanat değil, halkın iktidarıdır. Cumhuriyetle birlikte ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesiyle ülkesinde ve dünyada barış ve kardeşliği hedefleyen bir dönemin temelleri atılmıştır” şeklinde konuştu.

“TEMEL DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTIRILDI”

Günümüzde cumhuriyetin en temel değer ve ilkelerinden uzaklaştırıldığını dile getiren Başkan Şahbaz: “Mevcut sistemle milletimiz krizler, buhranlar arasında ezilmektedir. Ülkeyi yönetememenin faturası halka kesilmektedir. Çıkartılan sansür yasası ile de halkımız tamamen susturulmak ve tam bir baskı rejimi kurulmak istenmektedir. Cumhuriyetin ve demokrasinin verdiği imkânlarla belli makamlara gelenler, demokrasinin araçlarıyla, demokrasiye ve cumhuriyetin mirasına saldırmaktadır. Hukukun aşındırılması ülkemizin saygınlığını zedelemektedir. Ülkemiz bu baskıcı ve totaliter yönetim anlayışını hak etmemektedir” diye konuştu.

“ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Türkiye’nin aydınlık yarınlara ulaşmasının yolunun, ülkemizin kuruluşundaki ilke ve değerlerinden geçtiğini ifade eden Başkan Şahbaz: “Atamızın bizlere yüklediği görev anlayışı ile cumhuriyetimizi, Atatürk ilke ve devrimlerimizi geleceğe taşıyacağız. Hiçbir etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeden hukukun üstünlüğüne, parlamenter demokratik, laik, sosyal, hukuk devletine, cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin kurucu partisi, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk ilke ve devrimleriyle, kurucu değerleriyle Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını demokrasiyle taçlandıracağız” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.