Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:“KÜTAHYA HER ZAMAN ÖRNEK BİR ODA OLDU”

Kütahya Ticaret ve Sanayi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçmişten bugüne Türkiye’nin en aktif ve başarılı odalarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Hisarcıklıoğlu, “Kütahya olarak örnek bir durumdasınız ve örnek olmaya devam etmelisiniz” dedi.

“VAR GÜCÜMÜZLE HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK ÇALIŞACAĞIZ”

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 4 yıllık çalışma stratejisini yapacakları çalıştayla oluşturacaklarını söyleyen Başkan Esin Güral Argat, “Bizim amacımız Kütahya olarak, bölge olarak Türkiye ortalama milli gelirinin üzerinde değer yaratır hale gelmek. Bunun için var gücümüzle hedeflerimize ulaşmak için 4 yılımızı geçireceğiz” dedi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Ankara’da bir dizi ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirdi. Ankara ziyaretine Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli,  KUTSO yönetim kurulu, meclis üyeleri ,meslek komiteleri, KUTSO asil ve yedek üyeleri, komisyon üyeleri, Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı. KUTSO üyelerini Meclis Başkanı Nafi Güral, KUTSO binası önünden uğurladı.

BAŞKAN ARGAT, ANITKABİR ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

KUTSO heyetinin Ankara’daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sunulması sonrası KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, şeref defterini imzaladı. Başkan Güral, Anıtkabir şeref defterine yazdıklarını katılımcılarla paylaştı: Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sosyal, laik, demokratik, hukuk devleti Türkiye’nin en büyük temeli olan Cumhuriyet’in ilanının 99. Yılında Türkiye’nin seçilen ilk ticaret ve sanayi odası başkanı olarak huzurunuzda bulunmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Bir kadın ve girişimci olarak kadının eşit birey olması için mücadele içinde olacağım. İlke ve inkılaplarınız ışığınızda bu mücadelem her alanda büyük bir inanç ve kararlılıkla devam edecek. İnanıyorum ki kadınlar artan oranda teknolojide, sanayide yer alarak sürdürülebilir kalkınmanın gücü olacaktır. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinde hak ettiği yeri alması ve kalıcı olması için kadın ve gençleri odamızda tutarak sanayi ve teknolojinin gelişmesine katma değer yaratan değerlerin çoğalması için var gücümüzle çalışacağız. Bu mücadelemizde tüm yokluklara rağmen kahraman silah arkadaşlarınızla gösterdiğiniz milli mücadele başarısından ilham alıyoruz. Hatıralarınızı her zaman saygıyla yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun.

“ÇALIŞTAYIMIZI YAPARAK 4 YILLIK STRATEJİMİZİ OLUŞTURACAĞIZ”

Anıtkabir ziyareti sonrası KUTSO heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, 3-10 Ekim tarihlerinde seçim süreçlerini tamamladıklarını ve bu süreçte üyelerin, komitelerin ve meclisin olağanüstü destek verdiğini söyledi. “Bu süreç bir yolculuk ve kenetlenerek bu yola çıktık” diyen Başkan Argat, “Fikir birliğimiz var, hedef birliğimiz var; bu birlikteliğimizle birlikte 4 yılın sonunda inşallah icraatlarmızı ortaya koyacağız. Yönetim kurulumuzun desteği çok önemli, onlar icrada olduğu için daha çok vakit ayırıyorlar. Ama üyelerimiz ve meclisimiz de vakit ayırarak ülkemiz, bölgemiz ve Kütahya’mız için çalışıyor olacak. Biz arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde hedeflerimizi oluşturmaya başladık. Bunun için de çalıştay yapacağız ve bir strateji oluşturacağız. Bu plan çerçevesinde herkese görev paylaşımı yapacağız” dedi.

“KÜTAHYA’NIN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

Kütahya’nın seramik sektöründe önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Başkan Argat, bu potansiyeli hakkıyla ortaya çıkarmak için çalışacaklarını söyledi. “Kütahya’nın sanayi kümelemesinde cam, seramik, porselen üzerinde ve ihracatının yüzde 86’sı bu sektörlerden geliyor” diyen Başkan Argat, “İstanbul ve İzmir’den sonra en fazla bu sektörlerde ihracat yapan il Kütahya. Milli gelirin yüzde 70 oranında Kütahya yaparken, 2020 yılında yüzde 80’e geldi. Kütahya’nın aslında potansiyeli var ancak bu potansiyeli tam anlamıyla ortaya çıkaramıyor. Bizim amacımız Kütahya olarak ve bölge olarak Türkiye ortalama milli gelirinin üzerinde değer yaratır hale gelmek. Bunun ilgili de daha fazla sanayiye, katma değerli markaların büyümesine destek vereceğiz. Bununla ilgili çalışmalar yapacağız ve yakın takipçisi olacağız. Bütün bunları yaparken Birleşmiş Milletler Kalkınma hedefleri ve göstergelerini de sürekli izliyor olacağız ve var gücümüzle hedeflerimize ulaşmak için 4 yılımızı geçireceğiz. Bunları yaparken kadınları ve gençleri odağımızda tutacağız. Biliyorsunuz bizde sanayide kadın eli projemiz var, Kütahya’da da devam ediyor. Sanayide kadın eli projesini çok önemli buluyorum. Çünkü mesleğin cinsiyeti olmadan her alanda fırsat eşitliğini sağlanması adına önemli bir proje. Bunun yaygınlaştırılması ve derinleştirilmesi adına çalışmalar yapacağız. Şuna inanıyorum ki kadının her alanda sanayide ve iş hayatında daha fazla yer alması Türkiye’nin kalkınmasında itici gücü olacak gençlerle birlikte” diye konuştu.

BAŞKAN ARGAT, HİSARCIKLIOĞLU’NU KÜTAHYA’YA DAVET ETTİ

“Sizlerle daha çok birlikteliğimiz olacak, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız” diyen Başkan Argat, şunları kaydetti: Burada sizlere de bir davette bulunmak istiyorum. Kütahya’da TOBB okulumuzun açılışını yapamadık, açılışımız sizinle planlayarak yapmayı arzu ediyoruz. Bunu sadece bir açılış olarak görmemeliyiz. Okulumuz zok önemli bir proje. Biz meslek edindirme konusunu oldukça atlamışız. Bu okulun açılmasıyla birlikte Kütahya’da en yüksek puanlı öğrenci alan Nafi Güral Fen lisesinden sonra en yüksek puanlı ikinci okul olacak. Çünkü güzel bir model oluşturuldu. Bu modelin yaygınlaştırılması, doğru çalıştırılmasını önemsiyoruz. Çünkü sanayiciler ve ticaret dünyası olarak burayı destekliyoruz. Bu anlamda okulumuzu sizin açmanız farkındalığı arttırmak açısından önemli ve sizi davet etmek istiyorum.

“KADIN BAŞKAN SEÇMEK KÜTAHYA’NIN VİZYONUNU GÖSTERİYOR”

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat ve ekibini tebrik ederek başarılar dileyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Burası sizin eviniz, burada sizler misafir değil ev sahibisiniz” dedi. Kütahya’nın kadın başkan seçerek vizyonunu ortaya koyduğunu aktaran Başkan Hisarcıklıoğlu, “Bir kadını başkan olarak seçmek Kütahya’nın, KUTSO’nun ve Kütahyalı girişimcilerimizin de vizyonunu ortaya koyuyor. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, gurur verici bir tablo. Bende bir başkan olarak gurur duyuyorum. Şu anda seçim süreçlerimiz devam ediyor. Seçilen iki tane kadın başkanımız var. Birisi İzmir Ticaret Borsası kadın başkan seçti, bir de Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Esin Hanım.  İnşallah sayılar daha da artar. Bir diğer avantaj ve şansınız da Meclis Başkanı Nafi Güral bey. Kendisinin tecrübesi, bilgisi ve Kütahya’ya yaptığı yatırımlarla değerli bir aile. Kendisiyle bu camiada uzunca bir çalışma şansımız oldu” dedi.

“ÜYELERİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN SEÇİLDİK”

Türkiye’nin en demokratik kurumu olduklarını söyleyen Başkan Hisarcıklıoğlu, odaların gücünü tabandan aldığını belirtti. KUTSO üyelerine seslenen Başkan Hisarcıklıoğlu, “Kütahya’ya, üyelere hizmet etmek için seçildiniz. Bu görevlerde para pul yok, bu görevlerde işten gider, cepten gider. Dolayısıyla burası fedekarlık yeri. Sizlerden isteğim 4 yılınızı boşa geçirmeyin. Tabi ki hedefimiz Kütahya’yı zenginleştirmek. Bizim işlerimizi daha da büyütmemiz gerekiyor. Siz hangi sektörün lideriyseniz o sektörü büyütmek için çalışın. Biz bir Anayasal bir kurumuz. Anayasa’nın 135. Maddesine göre kurulmuşuz ve 5174 sayılı yasa. Bizim yasal iki kurucumuz olan madde var. Bize verilen görev çok net. Nasıl avukatın görevi müvekkilini temsil etmekse, sizin de bizim de üyelerimizi temsil etmek. Biz çözüm odağı, icra organı değiliz. Biz çözecek makamlara iletmekle yükümlüyüz. Kütahya’da başkanımız ve sizler, yerel idarelerle, Valilerle, milletvekillerine, belediye başkanlarıyla, siyasi partilerin il başkanlarına üyelerimizin sıkıntılarına aktaracaksınız, bizim görevimiz de sizlerden gelen Ankara’yı ilgilendiren konuları gerekli makamlara iletmek. Bizim görevimiz burada başlıyor burada bitiyor. Ama şunu unutmayalım üyelerimizin haklı taleplerini tek seferde söylemek yerine sürekli söyleyerek takip etmek. Bir talebiniz, sıkıntınız, arzunuz olursa başkanınıza aktarırsanız benim telefonum sürekli açık. Bunun için ne ricaya ne teşekküre gerek var. Bizim görevimiz sizlere yardımcı olmak” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİKİ HEDEFİNİZ İLK SIRAYA YÜKSELMEK”

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçmişten bugüne Türkiye’nin en aktif ve başarılı odalarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Hisarcıklıoğlu, “Kütahya’da çok modern bir binaya kavuştunuz, ancak hizmet kalitesi olarak da çok modern durumdasınız. Bugün itibariyle Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası verdiği hizmet kalitesi olarak tam 5 yıldızlı bir hizmet veriyor. Bu yıldızları da ben vermiyorum. Bunu uluslararası bağımsız bir kuruluş veriyor. Londra, Paris, Berlin ticaret ve sanayi odalarının hizmet kalitesini kim ölçüyorsa bizimkini de bunlar ölçüyor. Son denetimde de Türkiye’de ticaret ve sanayi odaları içinde ilk 3 içerisinde yer alıyorsunuz. Bu büyük bir başarıdır ve tüm Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası çalışanlarının başarısıdır. Örnek bir durumdasınız ve örnek olmaya devam etmelisiniz. Her dönemde standartlarımızı yükselterek devam ediyoruz. Londra’da, Paris’te, Berlin’deki tüccar ve iş insanları hangi kalitede hizmet alıyorsa Kütahya’daki üyelerimiz de aynı kalitede hizmet alıyor. Şu anda ilk 3 içerisinde yer alıyorsunuz, hedef şu anda birinci olmak. Bu kapsamda sizleri kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ ÇOK AKTİF”

TOBB olarak Türkiye’de 2007 yılında bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de ilk kez Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurduk. Türkiye’de o tarihte girişimci sayısı 1 milyon 200 bin civarında ve her yıl 1 milyon istihdamı bünyesine katıyor. Türkiye’de özel sektörde her işletme ortalama 10 kişiye istihdam sağlıyor. Yeni bir işletme demek 10 istihdam demek. Kadınlarımız maşallah çok aktif, gençlerimiz maalesef o kadar aktif değil. Kadınlar birçok başarıyı elde ettiler. Kadınların 2007’de toplam girişimde yüzde 5 idi şimdi yüzde 10 oldu. Bu yüzden kadın girişimcilerimizi kutluyorum” diye konuştu.