Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: “KÜTAHYA’YI HAK ETTİĞİ YERE BİZ GETİRECEĞİZ”

Türkiye Değişim Partisi Genel

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Kütahya’nın ekonomik ve sosyal açıdan gerileyen bir il olduğunu söyledi. Kütahya’nın bunu hak etmediğini kaydeden Sarıgül: “Kütahya’yı hak ettiği yere inşallah biz getireceğiz” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül bir dizi ziyaret için Kütahya’ya geldi. Sarıgül, programına basın mensupları ile bir araya gelerek başladı. Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, Kütahya ekonomisinin yanı sıra ülke ekonomisine değindi. Gazetecilerine sorularını cevapladı.

“ERKEKLER BAŞÖRTÜSÜNDEN ELİNİ ÇEKSİN”

Kütahya’nın ekonomik ve sosyal açıdan gerileyen, göç veren bir il olduğunu aktaran Mustafa Sarıgül: “Kütahya bunu hak etmiyor. Kütahya’yı hak ettiği yere inşallah biz getireceğiz. Her hafta 3- 4 ile gidiyorum. İller değişiyor ama sorunlar değişmiyor, manzara değişmiyor. Halkımız geçim sıkıntısı çekiyor, esnaf siftah yapamıyor, çiftçimiz borç içinde. Türkiye böyle bir durumdayken siyaset ne yapıyor? Sansür yasası çıkarıyor, partiler arası transfer yarışı yapıyor. Başörtüsü tartışması yapıyor. Kadının sorunları çözemeyen siyasetçiler, işin kolayına kaçarak kadının kimliklerini ön plana çıkarıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Başörtüsü yasası çıkaralım’ diyor. Sayın Erdoğan, referandum teklif ediyor” ifadelerini kullandı. Seçimler de yaklaşıyor ve bir kez daha başörtüsü siyasi mücadele alanı haline getiriliyor. Biz de diyoruz ki, erkekler başörtüsünden elini çeksin. Başörtüsünü erkekler takacak değil. Bunun kararını kadınlara bırakalım. Referandum yapılacaksa, sadece kadınlar oy versin. TDP olarak, kadınlar hakkında kadın olmayanların karar vermesini doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

“ALDIĞIMIZ BORÇLAR SİYASİ BORCA DÖNÜŞTÜ”

Kazanılan döviz ile ihtiyaç duyulan döviz arasındaki açığın kapatılamadığını kaydeden Mustafa Sarıgül: “Borç alıyoruz. Borç arıyoruz. Artık öyle bir noktaya geldik ki aldığımız borçlar siyasi borca dönüştü. TDP, ekonomik milliyetçi bir partidir. Ekonomik milliyetçilik, ‘Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı’ anlayışıdır. Otomobilden, televizyona, giysiden, mercimeğe kadar ülkemizde üretilen malları almalı ve kullanmalıyız” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN SÜRESİ DOLDU, ÖMRÜ BİTTİ”

AK Parti’nin artık ülkeye verebileceği de, ülkeden isteyebileceği de bir şeyin olmadığına dikkat çeken Başkan Sarıgül: “Bu iktidarın süresi dolmuş, ömrü bitmiştir. AK Parti gidici, TDP gelicidir. AK Parti batan güneş, TDP doğan güneştir. Türkiye, AK Partiye güle güle diyor. Türkiye bizi bekliyor. Neye ihtiyacımız varsa hepsini ülkemizde üreteceğiz. Köylerimizi yeniden canlandıracağız. Tarımda aile işletmelerini teşvik edeceğiz. Kanada, Rusya, Amerika, Meksika çiftçisi yerine kendi çiftçimizi ihya edeceğiz. Yatırım ortamını canlandıracağız. Tarıma, turizme, teknolojiye, tekstil ve ticarete önem vereceğiz. Ekonomiyi ehil ellere teslim edeceğiz. 84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirmeyeceğiz. TDP iktidarıyla ülkemize varlık, bolluk, bereket gelecek, Türkiye, geniş bir nefes alacak, rahata kavuşacak” ifadelerini kullandı.

“TOGG TÜRKİYE’NİN ONURUDUR, GURURUDUR”

TDP’nin ekonomik milliyetçilik yapan bir parti olduğunu dile getiren Sarıgül: “Büyük bir coşkuyla İtalyan ve Fransız arabalarına güle güle, hoş geldin TOGG. Yerli malı, yurdun malı, herkes TOGG kullanmalı. Aldığım davet gereği TOGG’un açılış törenine katılacağım. TOGG’a destek verelim. TOGG Türkiye’nin onurudur, gururudur. Geç kalmış bir yatarımdır. Bu yatırımın gerçekleşmiş olması, Türkiye Cumhuriyeti için bir gurur vesilesidir. TOGG’a siyasi olarak bakmamak lazım, ulusal birlik olarak bakmak lazım” ifadelerini kullandı. Sarıgül, daha sonra bir muhtarla bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu. Ardından sivil toplum kuruluşları ve esnafları ziyaret eden Sarıgül İl Başkanlığı Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirdi. Son olarak Belediye Başkanlığını ziyaret eden Mustafa Sarıgül kentten ayrıldı.