Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YURT DIŞI İZLENİMLERİNİ BAŞYİĞİT’E ANLATTILAR

Romanya ve Belçika’ya öğrenci

Romanya ve Belçika’ya öğrenci hareketliliği gerçekleştiren okullar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’i ziyaret etti. Öğrenciler, yurt dışı izlenimlerini Müdür Başyiğit’e aktararak gittikleri ülkelerin ilgilerini çeken, ülkemizden farklı olan yönlerini paylaştılar.

“Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu” kapsamında 26-30 Eylül tarihleri arasında Gediz 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulundan 6 öğrenci ve 2 öğretmen Romanya’nın Giurgiu kentine öğrenci hareketliliği geçekleştirirken, 3-7 Ekim tarihleri arasında Gediz Evliya Çelebi Anadolu Lisesinden 6 öğrenci ve 1 öğretmen ise Belçika’nın Gent kentine öğrenci hareketliliği gerçekleştirdi.

ROMANYA VE BELÇİKA’NIN EĞİTİM SİSTEMİNİ TANIDILAR

Gediz 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 5 günlük süreçte Romanya eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar, Romanya’da kendi yaş grupları ile derslere katılma imkânı buldular, Türk kültürünü tanıtma ve Romanya kültürünü tanıma fırsatını yakaladılar. Gediz Evliya Çelebi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ise Belçika eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar, kendi yaş grupları ile derslere katılma imkânı buldular, Türk kültürünü tanıtma ve Belçika kültürünü tanıma fırsatını yakaladılar.

“DİL ÖĞRENİN” Öğrenci hareketliliği gerçekleştiren öğretmen ve öğrenciler, okul yöneticileri ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ile bir araya geldiler. Öğrenciler yurt dışı izlenimlerini Müdür Başyiğit’e aktararak gittikleri ülkelerin ilgilerini çeken, ülkemizden farklı olan yönlerini paylaştılar. Başyiğit, öğrencilere çeşitli sorular yönelterek gittikleri yerlerin eğitim sistemi hakkındaki düşünceleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilere okumalarını ve iyi mevkilere gelmelerini ve özellikle dil öğrenmelerini tavsiye eden Başyiğit, böylece dünyanın her tarafını görme imkânına da sahip olabileceklerini belirtti.