Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AHŞAPLA ÇİNİYİ BULUŞTURUYOR

Bayburt’ta 38 yıl öğretmenlik

Bayburt’ta 38 yıl öğretmenlik yapan ve emekli olan eğitimci Turan Başağa (67), evindeki marangoz atölyesinde Kütahya çinisi ile ahşabı birleştiriyor.

Küçüklükten beri çizime, tahtalara merakı olan Başağa, hobi amaçlı tahtaları gerek eliyle gerek tezgâhında şekillendirerek hediyelikler eşya yapıyor. Dağda bulduğu herhangi bir odun parçasını hediyelik eşyaya dönüştüren Başağa ürettiği ahşap eşyaları eşe, dosta, sevdiklerine hediye ettiğini söyleyerek, boş vaktini bu şekilde değerlendiğini vurguladı.

“HOBİ AMAÇLI YAPIYORUM”

Emekli olduktan sonra son görev yeri olan Trabzon’a yerleşen ve yaz aylarında memleketi Bayburt’a gelen Başağa eski evinin bir bölümünü atölyeye çevirdiğini kaydederek, “Çocukluğumdan beri ahşaba merakım çoktu, çocukken de çok uğraşırdım ahşapla, tahtayla. Sonra işi biraz daha detaylandırmak istedim ve küçük bir atölye kurdum kendime, emekliliğimi burada geçiriyorum. Hobi amaçlı yapıyorum, birçok şeyi arkadaşlarıma, sevdiklerime hediye ediyorum” diye konuştu.

“ORTAYA GÜZEL İŞLER ÇIKIYOR”

İlk görev yeri olan Kütahya’da öğretmenlik yaptığı sırada tanıştığı arkadaşından Kütahya çinileri temin ettiğini ardından çinilerini tahtayla buluşturduğunu söyleyen Başağa, üzerinde Kütahya çinileri bulunan ahşap ekmek kutusu yaptığını belirterek, yakın zamanda düğünü olacak yeğenine düğün hediyesi olarak vereceğini bildirerek: “Ekmek dolabı yaptım üzerine Kütahya’dan gelen çinileri koydum ve ahşaba kilim motifi şeklini verdim. Alt kısmına da hediye ettiğim yeğenimin ismini yazdım, düğün hediyesi olarak göndereceğim” şeklinde konuştu.