Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DPÜ’LÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ “DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI” LİSTESİNDE

DPÜ Eğitim Fakültesi Eğitim

DPÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Karaköse ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen, dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede yer aldı.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesi, ABD’de bulunan Stanford Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, ABD’li ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuluyor. Alanında en az beş makale yayınlamış yedi milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi ve “Scopus Özet” ve “Atıf Veri Tabanı” üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyanın en fazla atıf alan 100 bin bilim insanı seçildi. Liste, konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

İKİ TÜR SIRALAMA LİSTESİ OLUŞTURULDU

Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak her bilim insanının çalışma alanı için “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” şeklinde iki tür sıralama listesi oluşturuldu.

REKTÖR UYSAL’DAN TEBRİK

Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den bin 150 bilim insanı dâhil olurken; DPÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Karaköse ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen de listede yer aldı. Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, konu ile ilgili yaptığı açıklamada üniversitenin her geçen gün yeni başarılara imza atmaya devam ettiğine dikkat çekerek,  “En Etkili Bilim İnsanları” listesine girme başarısı gösteren öğretim üyelerini tebrik etti.