Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ÖĞRETMENİN İTİBARI SARSILACAK”

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alan sınavla kariyer uygulamasına tepki gösterdi. Altınok: “Geleceği inşa eden öğretmene yapılacak ücret iyileştirmesinin sınav şartına bağlanması öğretmenin itibarını sarsacak ve öğretmenler odasındaki çalışma barışını bozacaktır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok, 14 Şubat tarihinde kanunlaşarak yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Yasası’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk Eğitim Sen’in yıllardan beri karşı çıktığı “Sınavla Kariyer” uygulamasının yeniden karşılarına çıktığını aktaran Altınok: “Tecrübelerimiz ve önerilerimiz göz ardı edilmiştir” diyerek tepkisini dile getirdi.

“ÖĞRETMENLER NAZARINDA BİR MESLEK KANUNU OLMAKTAN ÇOK UZAK”

Türk Eğitim Sen olarak 2005 yılından beri kariyer basamaklarında düzenleme yapılmasını, kıdeme dayalı bir sistemin oluşturulmasını defalarca dile getirdiklerini söyleyen Başkan Altınok: “Dün ne söylediysek bugün de aynı noktadayız ve sözümüzün arkasındayız. Sendika olarak, kariyer basamakları yönetmeliğinin yayınlanmasının ardından, Danıştay’a dava açarak sınav başta olmak üzere bazı hükümlerin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. Bu da tavrımızın net göstergesidir. Öğretmenlik Meslek kanunu diye sunulup, içerik itibariyle sınav yönergesinden öteye geçmeyen, iş olsun diye önümüze konulan 2 sayfalık bu yasa, öğretmenler nazarında bir meslek kanunu olmaktan çok uzaktır” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERİN DERDİ UNVAN DEĞİL GEÇİM DERDİDİR”

Mesleğinde yılları geride bırakmış öğretmenlerin uzman olduğunu vurgulayan Altınok: “Uzmanlıkları diplomalarıdır. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nda da belirtildiği gibi öğretmenlik ihtisas mesleğidir. Sözde uzmanlık sınavı ile öğretmenin görev tanımı değişmeyecektir. Geleceği inşa eden öğretmene yapılacak ücret iyileştirmesinin sınav şartına bağlanması öğretmenin itibarını sarsacak ve öğretmenler odasındaki çalışma barışını bozacaktır. Sahanın bu sınavdan memnun olduğunu söylemek sahaya bakmamak, sahayı görmemektir. Öğretmenlerin derdi unvan değil geçim derdidir. Yüce Meclisimizi bu Kanunu yeniden görüşmeye, sahanın sesini dinlemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MESLEKİ SAYGINLIĞIMIZ YIPRATILDI”

Türk Eğitim-Sen olarak, yeni yasama yılında, meclise, siyasi partilere ve milletvekillerine çağrıda bulunan Başkan Altınok: “Başta kariyer planlamasının hizmet yılı esasına göre yapılması olmak üzere, öğretmenlik meslek kanununun içeriğinin adına yakışır şekilde zenginleştirilmesi için acilen adım atmaya davet ediyoruz. Sınavla yapılacak bir tasnifin öğretmenlerimizi yeni ve gereksiz bir tartışmanın göbeğinde bırakacağı aşikârdır. Son yıllarda zaten yıpratılmış olan mesleki saygınlığımızın bu vesileyle farklı bir süreçte tartışma konusu yapılmasını asla kabul etmiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.