Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İLK KADIN BAŞKAN:ESİN GÜRAL ARGAT

Kütahya Ticaret ve Sanayi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Organ Seçimleri, yargı gözetiminde gerçekleştirildi. Oylama sonucunda GÜROK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, ilk kadın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçildi.

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmelik Uyarınca, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Organ Seçimleri, yargı gözetiminde gerçekleştirildi. Bu kapsamda, meslek komiteleri ile meclis üyeleri asil ve yedek seçimi yapıldı. Yasal sürecin ardından, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, TOBB Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri seçimleri, yargı gözetiminde gerçekleştirildi. Ayrıca, Meclis Başkanı ve Yardımcıları, Meclis Kâtip Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları ve Yardımcıları seçildi.

NAFİ GÜRAL YENİDEN MECLİS BAŞKANI

14 meslek grubunu temsilen, 84 asil, 84 yedek meslek komitesi üyesi bulunan KUTSO’da, 35 Meclis Üyesi, 9 Yönetim Kurulu Üyesi, 14 Meslek Komitesi Başkanı yeni dönemde seçilmiş oldu.  Meclis Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat seçilirken, Meclis Başkanlık Divanında, Meclis Başkan Yardımcısı Harun Yurdagül, Meclis Divan üyesi ise Kemal Emre Olçar oldu. Yönetim Kurulu Üyeliklerinde ise Ahmet Saner Gönül, Emin Yüce, Fatih Alkış, Melih Aslan, Mustafa Selman Hatipoğlu, Salih Çetiner, Tolga Eskioğlu, Uğur Kırdar asil üyeler oldu. Yedek üyeler ise şu isimlerden oluştu: Semra Tozaraydın, Bekir Melih Karaaytaç, Reşit Dürrüoğlu, Ahmet Öztop, Selçuk Aşan, Habil Yılmaz, Recep Çağdaş, Emirhan Aydın. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Delegeliğine,  Mahmut Öztaş, Ahmet Yıldırım Yazaroğlu, Semra Tozaraydın, Salih Çetiner seçilirken; Mehmet Bacacı, Aşkın Rifat Helvacıoğlu, Tarık Ay ve Serkan Yusuf Türkkan yedek üyeler oldu.  KUTSO Disiplin Kurulu Üyeliklerinde İsmet Özotraç, Mustafa Kıratlı, Mehmet Hatipoğlu, Hüsnü Olçar, Nihat Delen, İsmet Çatık asil üyeler oldu. Yedek üyeler ise; Mustafa Aktaş, Yakup Germiyanoğlu, Mehmet Şirin, Hakan Yazıcı, Yaşar Nezih sargın, Ahmet Eratar isimlerinden oluştu. Seçimlere ilişkin yasal sürecin tamamlanmasıyla, yeni seçilen KUTSO organ üyeleri görevlerine başlamış olacak.

NAFİ GÜRAL: “ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Seçim için oy kullanımı öncesinde, KUTSO toplantı salonunda haziruna hitap eden Meclis Başkanı Nafi Güral şunları söyledi: “Odamızı, kuruluşunun 100. yılına taşıyacak meclisimizin oluşumu süreçlerini oluşturma görevine layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Görevimi dikkatle tamamlamaya çalıştım. Yeni meclisimizde, önceki dönemden 20 üyemiz görev yaparken, bu dönemde  15 yeni üyemiz görev almaktadır. Yeni dönemde, tüm meclis üyelerimiz, organlarımızda ve temsil edilmemiz gereken kurumlarda görev alacak, bir başka ifade ile meclis üyeliği dışında görevi olmayan üyemiz kalmaması hedeflenmektedir. Özellikle Ankara’da TOBB nezdinde görev yapacak üyelerimize önemli görevler düşmektedir. Bu makamlarda  halen üç delegemiz olarak bir üyemiz TSO Konsey Üyesi, bir üyemiz Komisyon Başkanı, bir üyemiz Batı Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olup, görevlerini başarı ile sürdürerek, odamızı liyakatle temsil etmişlerdir.”

“ADAY OLMASI DAHİ ÜLKE GENELİNDE YANKI BULDU”

Sadece odamızda değil, TOBB tarihinde ilk defa bir kadın yönetim kurulu başkanı seçileceğini kaydeden Başkan Güral: “Aday olması dahi ülke genelinde yankı buldu, seçilirse sadece KUTSO değil, Kütahya ve ülke genelinde gündem olacak, Kütahya markasının gelişmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

GÜRAL ARGAT: “KÜTAHYA’MIZ BİR TARİH YAZDI”

Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Esin Güral Argat ise yoğun bir hafta geçirdiklerini söyleyerek başladı konuşmasına. Güral Argat: “Aslında Kütahya’mız bir tarih yazdı. Kütahya, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir kadını Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçti. Güveniniz için başta Meclis Başkanımıza ve tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Uzun bir yolculuğa birlikte çıkıyoruz. Çok önemli işleri yine hep birlikte tüm meclisimiz ve meslek komitelerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar Kütahya önemli dönüşüm gerçekleştirdi. Bundan sonrasında çıtayı daha yukarı çıkarmak ve bizden sonrakilere daha yüksek bir çıtada devretmek hepimizin görevi ve sorumluluğu. Ben vakit rica ediyorum sizlerden. Bizler bu şehre taahhütte bulunduk ve meclise girdik. Taahhüdümüzün gereğini yerine getirip, vakit ayırıp el birliği ile şehrimizi daha da ileri götüreceğiz inşallah” diyerek yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

BAŞKAN ESİN GÜRAL ARGAT’IN 1992’DEN BU YANA BAŞARI ÖYKÜSÜ

KUTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat’ın hayatı tam bir başarı öyküsü. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra iş yaşamına 1992 yılında kendi girişimi olan Güven Çini ve Seramik şirketiyle başlayan Güral Argat, 1998 yılında Gürok Grubun önemli markalarından olan LAV’ın konsept aşamasından konumlandırılmasına, üretim prosesinin belirlenmesinden tedarik ağının oluşturulmasına kadar tüm süreçlerinin yapılandırılmasına liderlik etti. LAV markası bugün dünyanın 5. büyük cam üreticisi konumunda. 2008 yılında Gürok Grubun turizm yatırımlarını da yönetmeye başlayan Esin Güral Argat, bu dönemde Ali Bey Resort Side tesisinin açılışını gerçekleştirdi ve kısa zaman içinde turizm sektörünün birçok prestijli ödülüne sahip olmasını sağladı. 2016 yılında turizmde yurtdışı yatırıma yöneldi ve Maldivler’de “JOALI Maldives” markasıyla lüks otel segmentinde başarılı bir giriş gerçekleştirdi. JOALI otellerine 2021 yılında Maldivler’in ilk wellbeing temalı oteli olan JOALI BEING’i ekledi. 2009 yılından bu yana, LAV, GCA, Gürok Kiremit, Ali Bey Hotels & Resorts, JOALI Maldives, JOALI BEING ve Lapis Yapı gibi Türkiye’nin önde gelen sanayi, turizm ve yapı markalarını bünyesinde bulunduran Gürok Grup şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Grubun yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarının ve marka süreçlerinin liderliğini yürütüyor.

ZAFERSİFED YAPILANMASINA LİDERLİK ETTİ

Argat aynı zamanda sivil toplum çalışmalarında sürdürülebilirlik, bölgesel kalkınma ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına öncelik vermektedir. TÜSİAD’da 3 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi ve Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masası Liderliğini yaptı. Ayrıca TÜSİAD üyesi olarak Turizm Çalışma Grubu, Bölgesel Gelişme, İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İlişkiler Komisyonu, Sosyal İlişkiler Komisyonu, AB Sürecinde Kadın Çalışma Grubu ve Sosyal Politikalar Forumu’nda görev aldı. Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) Yönetim Kurulu’nda ve Girişimcilik Vakfı’nın (GİRVAK) Mütevelli Heyetinde yer alan Esin Güral Argat, TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyesi olup, Global İlişkiler Forumu’nda görev yapmaktadır. Bununla birlikte Kütahya, Afyon ve Uşak bölgesindeki ZAFERSİFED yapılanmasına liderlik etmiştir. Esin Güral Argat hali hazırda, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği ve kulübün iştiraklerinden Fenerium’un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmektedir. Bunların yanı sıra Esin Güral Argat, G20’nin açılım gruplarından biri olan W20 (Women20) delegasyon başkanlığını, 2022 yılında Türkiye temsilcisi olan TİKAD adına yürüttü. Evli ve iki çocuğu olan Esin Güral Argat, iyi derecede İngilizce bilmektedir.