Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HACI BEKTAŞ-İ VELİ CEMEVİ’NİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Kültür ve İçişleri Bakanlıklarının koordinasyonunda yürütülen Millî Birlik ve Beraberlik çalışması kapsamında inşasına başlanan Kütahya Merkez Hacı Bektaş-i Veli Cemevi’nin temeli törenle atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferans sistemiyle katıldığı törende; Vali Ali Çelik, milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Alevi kanaat önderleri, Kütahya Merkez Hacı Bektaş-i Veli Cemevi’nin temeli için butona bastı.

ERDOĞAN KONUŞMA YAPTI

Cemevleri Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Alevi ve Bektaşi vatandaşların etrafında bir araya geldiği mekânların meselelerinin devlet nezdinde takibini ve yürütmesini yapacak kurumsal yapı kuruyoruz” dedi. Türkiye genelinde inşası tamamlanan 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni vesilesiyle bir arada olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Alevi-Bektaşi kardeşlerimizle hasbihal etmek için bir aradayız. Elazığ-Karakoçan, Ankara-Altındağ, Erzurum ve Erzincan-Kemah’ta hizmete açacağımız dört cemevinin, kullanacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kütahya ve Kayseri’de inşası süren, Burdur-Çavdır, Denizli-Ardıçlı, Bilecik-Bozüyük, Aydın-Koçarlı ve Kırklareli-Babaeski’de temelini bugün atacağımız yedi cemevinin de bir an önce tamamlanarak hizmete girmesini temenni ediyorum. Bu eserlerin Alevi-Bektaşi kardeşlerimize, şehirlerimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURULACAK

Kültür ve İçişleri Bakanlıklarının koordinasyonunda yürütülen Millî Birlik ve Beraberlik çalışması kapsamında, bin 585 cemevi ziyaret edilerek, muhatapların tek tek dinlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Valiliklerimiz vasıtasıyla çözülebilecek bina, tadilat, ısıtma gibi sorunlar için hemen sıcağı sıcağına talimatlar verildi, adımlar atıldı. Ayrıca, daha köklü çözümler için ayrıntılı çalışmalar yürütüldü. Bugün burada, bunların müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın ve onların etrafında bir araya geldiği mekânların tüm meselelerinin devlet nezdinde takibini ve yürütmesini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde kuracağımız Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, muhtarlıklara, derneklere, belediyelere, federasyonlara bağlı cemevlerinin tamamının yönetimini yürütecektir.”

MART AYINDA TAMAMLANACAK

14 milyon TL değerindeki yatırımın hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi sahada çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Ali Çelik: “Yatırımı İl Özel İdaremiz, derneğimiz ve vatandaşlarımızın desteğiyle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 460 metrekarelik taban alanına oturan ve zemin artı 2 kattan oluşacak cemevimiz Mart ayında tamamlanacak inşallah” dedi.