Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KÜTAHYA’DA DİYABETLİ ÇOCUKLAR MAHZUN KALMADI”

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof.

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Veysel Nijat Baş, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında (AD) tekrar göreve başladı. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu: “Nijat Hocamız tekrar görevde; Kütahya’da diyabetli çocuklar mahzun kalmadı” dedi.

Bir dönem Ankara’da görev alan Prof. Dr. Baş, tekrar Kütahya’da hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Baş, T.C. Sağlık Bakanlığı KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermeye başladı.

KAVUNCU: “KÜTAHYA’DA ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ KLİNİĞİNİ KURACAĞIZ”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu konuyla ilgili şunları söyledi: “Veysel Nijat Hocamız, başta diyabetli çocuklar olmak üzere ilimizde hormon ve metabolizma hastalığı olan çocukların bakım ve tedavileri açısından önemli çalışmalar yapmıştı. Diyabetli çocukların aileleriyle birlikte kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü Kütahya Tip 1 Diyabetliler Derneği, Vali Ali Çelik’in himayelerinde iğnesiz kan şekeri takibi cihazı temini kampanyası yapmıştı. Tip 1 diyabet hastası 83 çocuğa sensörlü şeker ölçüm cihazı verilerek önemli bir toplumsal katkı yapılmıştı. Bir süre önce Ankara’da özel bir hastanede çalışmak üzere Üniversitemizden ve ilimizden ayrılması üzüntü ile karşılanmıştı. Veysel Nijat Hocamızın tekrar Üniversitemize geri dönmesi ile bu çalışmaları kaldığı yerden devam edecek. Kendisini yeni hocalarımız da destekleyecek, ilimizde bu alanda artık kalıcı yan dal kliniğini kurmuş olacağız. Kendisini bu kararı nedeniyle kutluyor ve tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Kütahya’da diyabetli çocuklar mahzun kalmadı”