Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otobüs Biletlerine Zam Onaylandı BAŞKAN IŞIK, OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİ UYARDI

Kütahya’da özel halk otobüslerine

Kütahya’da özel halk otobüslerine beklenen zam geldi. 6 lira olan tam bilet 6 lira 25 olurken, üniversite binişleri 4 liradan 4 lira 75 kuruşa yükseldi. Zamlar sorası konuşan Başkan Işık, tam biletler için otobüs başına aylık 1 milyon liralık destek verildiğini belirterek, “Kimse bedava binmiyor. Şoför esnafımız buna göre en iyi hizmeti vermek zorunda” dedi.

Kütahya Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin karara bağlandığı Meclis’te otobüs zammı da onaylandı. Başkan Işık, bilet fiyatlarını açıkladı: 6 lira tam bilette talep değerlendirerek 6,25 olarak kabul edildi. ilkokul-lise 3 lira 20 kuruş iken 3 lira 75 kuruş olarak belirlemiş, üniversite 4 liradan 4 lira 75 kuruşa yükseltilmiş, üniversite ikamet kart 3 lira 40 kuruş iken 4 lira olarak kabul edilmiş, kare kodlu tam bilet 7 lira 50 kuruş olarak kaldı. Aktarma 2 lira iken 2 lira 50 kuruş olurken, üniversite içerisindeki 16 nolu hat 1 lira 50 kuruştan 2 liraya yükseldi.

“OTOBÜS BAŞINA AYLIK 1 MİLYON LİRA DESTEK VERİYORUZ”

Kütahya Belediyesi olarak otobüs başına devletin verdiği haricinde destek verdiklerini söyleyen Başkan Işık, haziran ayında belediye olarak otobüs başına 2 bin 212 lira destek sağlandığını kaydetti. Başkan Işık, “Bu rakamı 287 otobüsle çarptığınızda yaklaşık 1 milyon lira. Tam biniş için yapılan ödeme tutarı ve buna göre bilete böldüğümüzde 6 liralık bilet belediyemiz ve devletimizin katkısıyla 6 lira 87 kuruş olmuştur. Temmuz ayında 6 liralık bilet 7, 5 lira olmuştur. Ağustos ayında 7,52 lira olmuştur tam bilet ücreti, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza verdiğimiz destekle. Eylül ayı 6 lira 25 kuruş olarak uygulanırsa 7 lira 81 kuruş olacaktır. Yani tam bilet ücreti ilan edildiği gibi 6 lira 25 kuruş değil katkılarla beraber komisyonumuzun önerisi var. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yılsonuna kadar doğan farkların tamamının karşılanması kararı var. Belediyemiz uygun görürse 6 lira 25 kuruşluk ücret 7 lira 81 kuruş olacak. Daha fazla biniş olursa engelli, yaşlı vatandaşımız artıkça bu rakam 8 liraya kadar yükselecek bir fiyattır” dedi.

“GEREKİRSE YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

“Hiçbir vatandaşımız bedava taşınmıyor” diyen Başkan Işık, her vatandaşın çok kıymetli olduğunu belirtti. Şoför esnafına seslenen başkan Işık, şunları kaydetti: Özellikle şoför esnafımızın uyarılmasını istiyorum. Daha 2 gün önce şoför esnafımızın vatandaşımıza söylenmeyecek sözler söylediğini, yaşlı vatandaşımıza ve engellilere eski alışkanlıklarını devam ettirir nitelikte tavırlar takındıklarını gördük, inşallah bir daha yaşanmayız diyorum. Kütahya’da engelli, yaşlı veya serbest biniş hakkı olan hiçbir vatandaşımız bedava taşınmıyor. Ücretleri veriliyor, hesabını buna göre yapsın. İlerleyen günlerde buna benzer olaylar yaşanırsa yasal olan haklarımızı kullanmaya gideceğiz. Halen kooperatif üyesi bile olmamış otobüsçü esnafımızın olduğunu öğrendik. Hukuk müşavirliğimize bu konuyu incelettiriyoruz. Belediyemizin desteğini kooperatif üyesi olmadan nasıl aldığını bende merak ediyorum.