Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZAFER’DEN KOOPERATİFLERE 4,6 MİLYONLUK DESTEK

ZAFER Genel Sekreteri Veli

ZAFER Genel Sekreteri Veli Oğuz,  kuruluşlarından itibaren Kütahya’nın da içinde olduğu TR33 Bölgesindeki kooperatiflerle yakın temas içinde olduklarını ve faaliyetlerini desteklediklerini söyledi. Oğuz: “TR33 Bölgesi’nde doğrudan kooperatiflerin başvuru sahibi olduğu güncel rakamlarla toplam 8,8 milyon TL bütçeli 7 projeye 4,6 milyon TL” destek verdik dedi.

Zafer Kalkınma Ajansının koordinasyonunda “Üreten Şehrin Üreten Kooperatifleri” etkinliği düzenlendi. Kooperatifçilik ve kooperatiflere yönelik desteklerin anlatıldığı, kurum tanıtımlarının gerçekleştirildiği, katılımcı kooperatiflerin ve derneklerin kendilerini tanıttığı, ürünlerini sergilediği etkinlik büyük ilgi gördü. Etkinliğe, Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Ticaret Bakanlığı Eğitim ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa’daki kadın kooperatiflerinin başkanları ve üyeleri ile davetliler katıldı.

“EL EMEĞİNİN CAN BULDUĞU YERLER”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz: “Günbegün gelişme gösteren kooperatiflerimiz ülkemizde, TR33 Bölgesinde ve Manisa ilimizde sosyoekonomik hayata büyük katkı sağlamışlar ve kadınların sosyal hayata katılımlarını teşvik etmişlerdir. Öte yandan, yöresel ürünlerden el sanatlarına kadar kaybolmaya yüz tutan birçok değerin korunduğu ve el emeğinin can bulduğu yerler olmuşlardır. Ajans olarak biz de kuruluşumuzdan itibaren bölgemizdeki kooperatiflerle yakın temas içinde olduk ve kooperatifçilik faaliyetlerini desteklemeyi önceliklendirdik. TR33 Bölgesi’nde doğrudan kooperatiflerin başvuru sahibi olduğu güncel rakamlarla toplam 8,8 milyon TL bütçeli 7 projeye 4,6 milyon TL; Manisa ilinde de doğrudan kooperatiflerin başvuru sahibi olduğu güncel rakamlarla toplam 5,5 milyon bütçeli 5 projeye 3,2 milyon TL destek verdik. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında kurgulanan ve destek alan projelere paydaş olarak kooperatifleri de dâhil ettirerek programdan faydalanmalarını sağladık” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

YERELİN KALKINMASI AMAÇLANIYOR

Akabinde konuşmalar ve sunumlarla devam eden etkinlikte Manisa’daki üreten ve üretken kooperatiflerin tecrübe paylaşımı yapabilecekleri, daha güçlü ve etkin hareket edebilmelerini destekleyecek platform ya da birlik gibi bir çatı yapısının oluşturulmasına yönelik adımların atılması, uygun iş birliği fırsatlarının oluşturulması, ekonomik hayata katkılarının arttırılması ve ekonomik aktör olarak yerelin kalkınmasının desteklenmesinin amaçlandığı aktarıldı.  Konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi verilmesinin ardından katılımcılar sergi alanlarını ziyaret ederken kooperatif ve dernekler kurumsal firma temsilcileriyle B2B görüşmeleri gerçekleştirdi.