Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap’ın burs yardımını içeren kanun teklifi;”ÖĞRENCİLERE BARINMA BURSU VERİLSİN”

CHP Kütahya Milletvekili Dr.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap’ın öğrencilerin yaşadığı yurt sorununa çözüm olmak ve KYK yurduna yerleşemeyenlerin barınma gereksinimlerini karşılamak üzere öğrencilere her ay asgari ücretin yarısı kadar burs verilmesini içeren kanun teklifi, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, üniversite sınavını kazanan öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları meclis gündemine sundu. Kasap, barınma sorunu yaşayan öğrencileri rahatlatmak amacıyla burs verilmesini içeren kanun teklifini sundu.

“PAZARLAR İLÇESİNDE 700 ÖĞRENCİ BOŞTA”

8 milyon öğrencinin üniversite sınavını kazandıktan sonra barınma sorunlarının başladığını aktaran Milletvekili Kasap: “Seçim bölgem Kütahya’da Pazarlar ilçesinde 700 öğrencinin kayıtlı olduğu meslek yüksekokulu var ve Kredi ve Yurtlara ait bir tek yatak yok. Pazarlar’da şu anda 700 öğrenci boşta, KYK yurdu yok. Çocuklar evde de kalamıyorlar, kentsel dönüşümden her yeri yıktınız. Gençlik ve Spor Bakanı kapasiteyi yüzde 91 oranında artırdıklarını söyledi. Sayın Cumhurbaşkanı da 2002’de 182 bin olan kapasiteyi 850 bine çıkardıklarını söyledi. 2002’deki öğrenci sayısı 1,5 milyon, şimdi 8 milyon. Bu seneki balonlu, hormonlu şişirme nasıl yapıldı biliyor muşunu? Şu şekilde değerli arkadaşlar: 4 kişilik ranzaları 8 kişilik yaptınız, 2 kişilikleri 4 kişilik yaptınız. Peki, öğrencilerin akıbeti ne oldu? Kayıtlarını dondurdular. Bodrum gibi sözde dairelerde konaklamak zorunda kaldılar. Neden bazı vakıflara gıda yardımı, yemek yardımı, 2 bin liraya yakın yardım yapıyorsunuz da özel yurtlara yapmıyorsunuz? Kamu yurdunda istihdam edemediğiniz, KYK’nin yurtlarında ikamet etmesini sağlayamadığınız, barındıramadığınız öğrenci arkadaşlarımıza neden siz en azından maliyeti kadar, asgari ücretin yarısı kadar barınma bursu vermiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“BU UCUBE SİSTEM BİTECEK”

Cumhurbaşkanının da Gençlik ve Spor Bakanının da 60 lira beslenme desteği verdiklerini söylediğini hatırlatan Vekil Kasap: “Kahvaltıda sadece basit, fiks menüye geçildi, akşam yemeklerinde fiks menüye geçildi, seçme hakları ellerinden alındı ve öğrenciler bir dilim ekmeği iki dilim olarak alamıyorlar. Öğrencileri ve gençleri umutsuz bırakıyorsunuz, yurt dışına çıkan öğrenciler gibi. Öğrenciler depresyonda, aileler mutsuz, anne babalar mutsuz, kayıt donduranlar var; bu ucube sistem bitecek” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRETİN YARISI KADAR BURS VERİLSİN”

Son olarak milletvekillerine seslenen Kasap kanun teklifini sundu. Kasap: “Gelin, aileleri, anne ve babaları ve bu gençlerimizi bugünden mutsuz etmeyelim, onlara bir can suyu, bir ekonomik destek yapalım, bu kanun teklifiyle getirdiğimiz şey odur. Öğrencilere KYK’nin maliyeti kadar bile olmayan asgari ücretin yarısı kadar bir barınma desteği verelim, bu kanun teklifinin içeriği odur. Ben diyorum ki değerli milletvekili arkadaşlarım: Safınız belli olsun; gelin, en azından bu gençleri, halkı, yoksulları gerçekten koruyorsanız bu kanun teklifine ‘Evet’ deyin ve safınız belli olsun” diyerek açıklamasını tamamladı. Oylamaya sunulan kanun teklifi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.