Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ADETA BİR KÜLLİYE OLACAK

DPÜ Rektörü Prof. Dr.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nin yakın zamanda açılacağını belirterek: “Burası eviyle, camisiyle, müzesiyle adeta bir külliye olacak” dedi.

Kütahya’nın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan ressam Ahmet Yakupoğlu için, ölümünün altıncı yıl dönümü dolayısıyla evinde anma töreni gerçekleştirildi. Anma programı Ahmet Yakupoğlu’nun evinde DPÜ tarafından düzenlenen etkinlikler ile başladı. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, akademik personel ile Ahmet Yakupoğlu’nun sevenleri katıldı.

MÜZE DE YAKIN ZAMANDA AÇILACAK

Burada bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Yakupoğlu’nu anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Biz de rahmetli Ahmet Yakupoğlu’na karşı muhabbet varsa onun kamili mürşit olduğunun delilidir. Hayattayken ondan istifade etmiş olan sizleri tebrik ediyorum. Bu gezek kültürünü devam ettirmekle kendisi aramızda olmasa bile manen aramızda olduğunu, onun semalarından istifade edebileceğimizi düşünüyorum. Sadece burası değil, müzemiz de yakın zamanda açılacak. Burası eviyle, camisiyle, müzesiyle adeta bir külliye olacak. İnşallah yeni nesiller bunlardan istifade edecek. Bu törene katılarak şeref verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.