Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HER GÜN 45 DAKİKA SPOR YAPIN”

Fiziksel aktivitenin yaşam biçimi

Fiziksel aktivitenin yaşam biçimi haline getirilmesinde yürüyüşün büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulamak amacıyla, “2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında “Sağlık İçin Hareket Et!” sloganı doğrultusunda, “Masadan Doğaya 2022 Yürüyüş” etkinliği düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çamlıca Tabiat Parkı Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe; Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, müdürlük yöneticileri, kurum amirleri, personeller ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik; Vali Ali Çelik ve İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul’un günün önem ve anlamına ilişkin yapmış oldukları açılış konuşması ile başladı. Katılımcılara mola sırasında ikramlarda bulunuldu.

“HEM SAĞLIĞIMIZA HEM RUHUMUZA İYİ GELECEK”

Yürüyüş alışkanlığı kazanılmasının önemine dikkat çeken Vali Çelik, her gün 45 dakika spor tavsiyesinde bulundu. Yaşam boyu spor kavramının sağlıkla bütünleştiği en temel kavramın yürüyüş olduğunu belirten Vali Çelik: “Doğada yürümek, nefes almak hem sağlığımıza hem ruhumuza iyi gelecek. Günlük 45 dakikalık yürüyüş ve egzersizler; diyabet, koroner kalp hastalığı, obezite gibi birçok hastalığa karşı önleyici tedbir” dedi. Yürüyüşün sona ermesinin ardından Vali Ali Çelik ve İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul; etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm personele ve katılım sağlayanlara teşekkürlerini ilettiler.