Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ULAŞIMA ZAM TALEBİNDE KARAR MECLİSİ

Kütahya Belediyesi Eylül Ayı

Kütahya Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısında gündeme gelen ve komisyona aktarılan ulaşıma zam talebinde karar, çarşamba günü yapılacak meclis toplantısında çıkacak. Zam kararı alındığında tam biniş 6,5 lira olurken, karekod bilet 7,5 lira olarak kalacak.

Kütahya Belediye Meclisi 4. Dönem 8. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

TAKSİYE GELDİ, OTOBÜS BELLİ OLACAK

Toplantıda hem taksi hem de özel halk otobüslerinde zam konusu gündemdeki maddeler arasında yer aldı. Taksi fiyatlarında karar çıkarken, otobüs biletlerinde talep araştırma, geliştirme ve tanıtım komisyonuna aktarıldı. Takside yeni tarifeye göre 20 lira olan indi bindi aynı kalırken, taksimetre ve kilometre birim fiyatına 2,5 lira zam geldi. Taksimetre açılış 7,50 liradan 10 liraya, taksimetre km 7,50 liradan 10 liraya çıkarken, diğer fiyatlar sabit kaldı.

TAM BİNİŞ 6,5 LİRA OLACAK

Geçtiğimiz ay Araştırma, Geliştirme ve Tanıtım komisyonuna aktarılan zam talebinin Ekim Ayı Meclis Toplantısında karara bağlanması bekleniyor. Komisyondan çıkan karar mecliste kabul edildiği takdirde, 6 lira olan tam biniş 6,5 lira; üniversite öğrencisi 5,20 lira, ikamet kartı olan üniversite öğrencisi 4,60 lira; ilkokul-lise öğrencileri 4,50 lira; aktarma 3 lira; üniversite için 16 numaralı hat 3 lira olacak. 7,5 lira olan tek binimlik karekod bilet ise değişmeden 7,5 lira olarak kalacak.