Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YEŞİLAY ELÇİLERİYLE TOPYEKÛN MÜCADELE

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele vermek amacıyla Yeşilay Elçisi Projesini hayata geçirdiğini söyledi. Projeye gönüllü olarak katılan esnaf; bulundukları bölgede madde bağımlılığına uygun ortam yaratan metruk binaları, alkol kullanılan izbe yerleri ve atıl halde bulunan parkları bildirerek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacak. 

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal başkanlığından yapılan toplantıya;  Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgili, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Şirin, Av. Alihan Yaşar Akkoç ve Av. Betül Bengül Evirgen ve basın mensupları katıldı. Başkan Topçuoğlu Ünal, projeler hakkında bilgiler verirken, Kütahya YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Rümeysa Güzel de YEDAM çalışmalarını anlattı.

“MÜCADELE BİLİNCİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Başkan Topçuoğlu Ünal, Türkiye genelinde 120 şubesi ve 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele eden Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele vermek amacıyla Yeşilay Elçisi Projesini hayata geçirdiğini kaydetti. Ünal: “Yeşilay Elçisi projesi; bağımlılıkla mücadelede toplumun yerel dinamiklerini, mahalle esnafını, harekete geçirerek toplumun mücadele bilincinin artırılmasını ve bu yolla bağımlılıkları önlemeyi hedefliyor” ifadelerini kullandı.

9 MESLEK DALI SEÇİLDİ

Proje kapsamında kuaför, güzellik salonu, kafeterya, internet kafe, büfe, kahvehane, giyim mağazası, kırtasiye, eczane olmak üzere dokuz meslek dalı seçildi. Bu mesleklerden projeye gönüllü olarak katılan esnaf; bulundukları bölgede madde bağımlılığına uygun ortam yaratan metruk binaları, alkol kullanılan izbe yerleri ve atıl halde bulunan parkları bildirerek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacak.  Yeşilay Elçileri, ayrıca mahallelerinde alkol ile madde kullanan birey veya yakınlarını destek almak üzere muhtarlıklara, tedavi görmek isteyenleri de YEDAM’a yönlendirecekler. Projeye katılan gönüllü esnafın, dükkânının girişine herkesin göreceği şekilde Yeşilay Elçisi etiketi asması; Yeşilay tarafından verilen bilgi kitapçıklarını halka dağıtması sağlanacak.

YETİŞKİN EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞLAYACAK

Yeşilay, bağımlılıklarla etkin mücadele için Yeşilay Elçileri projesinin yanı sıra, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nı hayata geçiriyor. Bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirmeyi planlayan bilimsel temelli program kapsamında, yetişkinlere yönelik olarak; alkol bağımlılığı, tütün bağımlılığı, madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam içerikleri hazırlayan Yeşilay bu programın saha uygulamalarını da Türkiye genelindeki 120 şubesi aracılığıyla uygulamaya başlayacak. Eğitim programlarından azami verimi almak, kurumların bağımlılıklara karşı çalışmaları sahiplenmelerini ve desteklemelerini sağlamak için Yeşilay şubeleri, kendi bölgelerinde bulunan halk eğitim merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlıklar, okul aile birlikleri gibi paydaşlarla aktif ilişki gerçekleştirecek. Eğitimler Yeşilay gönüllü eğitmen kadrosu tarafından, tercihen yüz yüze, ihtiyaç halinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.