Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023’TE FAALİYETE GEÇECEK

AK Parti Kütahya İl

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Orküsan Küçük Sanayi Sitesi’nin 2023 yılında faaliyete geçeceğini açıkladı.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Orküsan Küçük Sanayi Sitesine yapılan yatırımları açıklayan Başkan Önsay, girişimcileri destekleyeceklerini belirtti.

40 İŞ YERİ YER ALACAK

30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesindeki Orküsan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin Kütahya için önemli atılımlardan biri olduğunu aktaran Başkan Önsay: “2014 yılında kurulan kooperatifte, inşaat 2020 eylül ayında başladı. 2020 yılı rakamları ile üst yapı ihale bedeli 42 milyon, 2022 yılı rakamları ile yaklaşık 75 milyon lira. 2022 eylül ayı içerisinde yapılacak alt yapı ihalesi ise yaklaşık 80 milyon lira olup sanayi sitesi 2023 yılında faaliyete geçecek. Toplam 135 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek olan sanayi sitesi, 20 blok olup 40 iş yerinden oluşuyor. Her bir işyeri kapalı bin 175 metrekare, açık çalışma alanları ile toplam bin 800 metrekare alana sahip” açıklamasında bulundu.

700 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Başkan Önsay, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının kredi desteği ve yerel girişimcilerin yatırımları ile hayata geçecek olan sanayi sitesinin yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayacağını aktardı. Önsay: “Girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Milletimize ve Kütahya’mıza hayırlı olsun” dedi.