Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SAĞLIKTA İNOVASYON” BAŞLIYOR

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından üniversite akademisyenleri ile gerçekleştirilen 13 bölümlük röportaj dizisinden oluşan “Sağlıkta İnovasyon” adlı program, her salı saat 15.00’te izleyiciyle buluşacak. Programın ilk konuğu Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu olacak.

KSBÜ TTO; akademisyen, öğrenci ve mezunların bilimsel buluş ya da bulgularını geliştirebilmeleri, ticarileştirebilmeleri için atacakları adımları kolaylaştırmak adına proje destek hizmeti, üniversite-sanayi iş birlikleri, mevcut proje ve ürünler için patent ve faydalı model hizmetleri, eğitim destekleri ve girişimcilik hizmetleri sunuyor. Bu doğrultuda üniversite ve kampüs olanaklarını tanıtmak, öğrenci ve akademisyenlerin Ar-Ge, inovasyon, proje çalışmalarını ivmelendirmek, fikri mülkiyet ve patent konularında farkındalığı artırmak ve kurum içinde ve dışında çok disiplinli iş birliği geliştirmek amacıyla kıymetli akademisyenlerle 13 bölümlük röportaj dizisi çekildi.

UFUK AÇICI YAKLAŞIMLAR

Söz konusu program kayıtları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven’in yapım ve Dr. Öğr. Üyesi Alper Efe’nin yönetim-moderasyonu, Öğr. Gör. Büşra Çevik’in sunumu ve Murat Yıldırım’ın çekim-montajında gerçekleşti. İlk konuk Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu akademik ve idari geçmişinden örneklerle ufuk açıcı yaklaşımlarını ve başarı sırlarını paylaştı. Takip eden bölümde ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders üniversite ile sektörel sivil toplum ve sanayi iş birliği süreci konuları üzerinde durdu. Eğitim ve araştırma geçmişi ile kısaca kendini tanıtan Prof. Dr. Renders akademisyenlik ile sektörel STK yöneticiliğinin zorluklarından, akademik çalışmalar ile sektörel eşleşmenin inceliklerinden, Tıbbi Mikrobiyoloji dikeyinde gelecekte hangi sağlık teknolojilerin daha ön planda olacağından bahsetti.

İLK BÖLÜM 27 EYLÜL’DE

Programın diğer bölümlerinde ise Dr. Öğr. Üyesi Alper Efe ve Öğr. Gör. Büşra Çevik’in sunumunda Doç. Dr. Cansu Özbayer, Dr. Öğr. Üyesi Bahar Çelik, Doç. Dr. Hasan Emre Aydın, Prof. Dr. Selmin Şenol, Doç. Dr. Ayşe Koçak Sezgin, Doç. Dr. Derya Berikten, Doç. Dr. Fatih Kar, Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Köylüoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Can Özlü, Öğr. Gör. Emirhan Bozoğlan ve Dr. Mehmet Ali Gedik konuk oldu. Program Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun konuk olduğu bölüm 27 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacak. Programı izlemek için KSBÜ Kurumsal YouTube kanalını takip edebilirsiniz.