Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİNDEN BİRİSİ”

Kılıçdaroğlu Doktrini Anadolu’da programı

Kılıçdaroğlu Doktrini Anadolu’da programı kapsamında Kütahya’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Şahbaz, “Önümüzde tarihimizin en önemli seçimlerinden biri bulunmaktadır. Bu seçim ile Cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin başlattığı Kılıçdaroğlu Doktrini Anadolu’da programı Kütahya’da parti üyeleriyle buluştu. Programa CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Türkiye tarihinin çok kritik bir dönüm noktasında olduklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin önümüzdeki yıl 100. Yılını kutlayacağını anımsatan Milletvekili Emre, “Bu yüzyıl içerisinde çok büyük başarılar elde ettik. Tabi ki çok acı, dramatik olaylar da yaşadık. Askeri darbeler yaşadık, ekonomik krizler yaşadık. Özellikle adalet yürüyüşünden başlayarak bir büyük demokrasi birlikteliğini aşamalardan geçerek inşa ettik. Bugün bunu konuşacağız. Türkiye’nin çok kapsamlı sorunları var farkındayız. Ama Türkiye’nin çok güçlü potansiyeli var, bunu da görelim. Türkiye bütün bu sorunları demokrasi içerisinde aşabilecek bir ülkedir. Kapsamlı konuları konuşacağız, parti içerisinde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz” dedi.

“ÜLKENİN HER NOKTASINDA SAHADAYIZ”

Milletvekilleri, il başkanları ve partililer olarak saha çalışmalarında hız kesmediklerini belirten CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Tüm milletvekillerimiz, parti meclis üyelerimiz, partimizin her kademesindeki arkadaşlarımız ülkenin her noktasında saha çalışmalarını sürdürüyor. Ne için Cumhuriyeti tekrar demokrasi ile taçlandırabilmek için. Gece gündüz demeden çalışmamız gerekiyor ki bir daha burada ve daha büyük salonlarda toplantılar yapabilmek için” diye konuştu.

“CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

“Günümüzde demokrasi tüm toplumlar tarafından en iyi yönetim şekli olarak benimsenmiştir” diyen CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Genel Seçimlerinde demokrasinin korunması ve milli iradenin Mecliste temsili için gerekli adımları atmaktan çekinmemiştir. Demokrasi güçlerinin ittifakının bir diğer başarılı sonucu 2019 yerel seçimlerinde görülmüş ve oluşan ittifakın devamı sayesinde yerel yönetimlerin büyük bir kısmı AK Parti’den alınmış ve ülkemizin yüzde 65’i CHP’li belediyelerce yönetilir hale gelmiştir. Önümüzde tarihimizin en önemli seçimlerinden biri bulunmaktadır. Bu seçim ile Cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Bunun için de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde ve 2018’den bu yana ortaya koyduğu “demokratik güçlerin birleşmesi” ilkesi doğrultusunda çalışmalarımıza devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA GENELİNDE ÖRNEKLERİ MEVCUT”

Demokrasilerin her zaman tehdit altında olduğunu söyleyen Başkan Şahbaz, demokrasiyi yok etmenin çeşitli yolları bulunduğunu ve ülkemizde de yaşandığı üzere bunun bir yolu darbeler olduğunu belirtti. Başkan Şahbaz, şunları kaydetti: Güvenlik güçlerinin desteğini alan demokrasi düşmanları iktidarı ele geçirerek demokrasiyi ve onun kurumlarını yok etmeye çalıştılar. Ülkemizde bugün yaşadığımız sorunların temelinde askeri darbeler yer almaktadır. Son yıllarda dünyada çoğu demokratik çöküşe generaller ve askerler değil, seçilmiş hükümetlerin kendileri neden oldu. Seçimle gelen otokratlar Venezuela, Macaristan, Nikaragua, Peru, Filipinler, Polonya, Rusya, Sri Lanka, Ukrayna’daki demokratik kurumları altüst ettiler. Aynı kaderi biz de paylaştık ve ülkemizde de demokratik kurum ve normlar bir bir yok edildi. Bu dönemin özelliği sokaklarda tank yok, anayasalar ve diğer ismen demokratik kurumlar mevcut görünmekte ve insanlar hâlâ oy vermektedir.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEK GEREKİYOR”

Demokrasi yanlısı partilerin bir araya gelmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Başkan Şahbaz, “Demokrasiyi kullanarak iktidarı ele geçiren otoriter yönetim yanlılarını yine demokrasiyi kullanarak uzaklaştırmanın yolları ne mutlu ki tükenmemiştir. Bunu yapmanın yolu demokrasi yanlısı partilerin onları yenmek için birleşik bir cephe oluşturmasıdır. İdeolojik olarak mesafeli, ancak demokratik siyasi düzenin hayatta kalmasını benimsemiş partilerin farklılıklarını koruyarak demokrasinin korunması ve tekrar hayata geçirilmesi için birlikte hareket etmeye karar vermeleri zorunludur. Farklı siyasi görüşten partilerin yandaşları için birlikte hareket etme fikri ilk başta çok zor gelebilir. Ancak cesur parti liderliği burada ortaya çıkar ve olağanüstü zamanlarda demokrasiyi maruz kaldığı tehlikelerden kurtarmak için bazı zor adımlar atmayı gerektirebilir” dedi.