Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ESNAFLARIMIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit ile beraberindeki heyet, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret etti. Ahilik Haftasını kutlayan Alim Işık: “Belediye olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da elimizden gelen her türlü desteği esnaflarımıza sağlayacağız” dedi.

Ziyarette İbrahim Yiğit’e Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Ticaret Müdürü İsmail Hakkı Uygun, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç ve oda başkanları eşlik etti.

IŞIK: “ESNAF HUZURLUYSA ŞEHİR DE HUZURLU”

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Ahilik Haftasını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Rabbim Ahilik kültürüyle yetişmiş, milletini, devletini daima her şeyin önünde tutan değerli esnaflarımızın yolunu ve bahtını açık eylesin. Kütahya’da ki esnafımızın huzurlu olmasını, şehrin de huzurlu olması olarak değerlendiriyorum. Belediye olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da elimizden gelen her türlü desteği esnaflarımıza sağlayacağız” dedi.

 “HEDEF GENÇ DOTU ŞEHİR OLMAK”

Genç dostu bir şehir olma hedefine vurgu yapan Başkan Işık, Ahilik anlayışının da önemine değinerek: “Şehrimize dışarıdan gelen misafir öğrencilerimizin desteği çok önemli. Çünkü genç dostu bir şehir olma hedefimiz var. Bu konuda da geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de tüm esnaf odalarımızın gönüllülük esasıyla dışarıdan gelen misafir gençlerimize şehrimiz adına hoşgörülü yaklaşmalarını canı gönülden arzu ediyorum” ifadelerini kullandı. 

YİĞİT: “ZOR ZAMANDA ELİMİZDEN TUTTUNUZ”

KÜTESOB Başkanı İbrahim Yiğit, kabullerinden dolayı Başkan Işık’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında: “Ahilik anlayışını özümseyerek, tüm dünyada çeşitli sıkıntılara sebep olan pandemi döneminde, Kütahyalı esnaflarımıza sağlamış olduğunuz destekler için teşekkür ederiz. Gerek yardım paketleriyle gerek destek kartlarıyla gerekse sağladığınız kira indirimleriyle Kütahyalı esnafımızın zor zamanlarda elinden tuttunuz. Hem ahilik heyeti adına hem de tüm esnaf temsilcilerimiz adına yaptığınız her şey için şükranlarımı sunuyorum” dedi. KÜTESOB Başkanı Yiğit, Kütahyalı esnaflardan İkamet Kart Projesi kapsamında genç öğrencilere gerekli desteği vermelerini beklediklerini ifade etti.

IŞIK: “ÖĞRENCİLERİMİZ SAYESİNDE SINIF ATLADIK”

İkamet Kart Projesi’nin sağlamış olduğu desteğe değinen Başkan Işık: “Her yıl yaklaşık olarak 10 binden fazla öğrencimizin ikametgâhını şehrimize alarak, cumhuriyet tarihinde ilk kez Kütahya Belediyesi’nin merkez nüfusunu 250 binin üzerine çıkararak, sınıf değiştirmesi sağlanmıştır. Kütahya Belediyesi tüm belediyelerin içinde bulunduğu sınıflandırma da birinci grup arasında yer almaktadır. Öğrencilerimizin sayesinde bu şehir hem ekonomik, hem siyasi hem de sosyal anlamda sınıf atlamıştır” dedi.