Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

40 BİN ECZACI 16 EKİM’DE ANKARA’DA BULUŞUYOR “AMACIMIZ HAKLI TALEBİMİZİ DUYURABİLMEK”

Kütahya Eczacı Odası Başkanı

Kütahya Eczacı Odası Başkanı Cahit Ceylan, Mali Genel Kurul öncesi konuştu. Başkan Ceylan, “Genel Kurulumuzda gündem dışında ülke genelinde yapılacak mitingimiz konuşulacak. Bu mitingin amacı eczacının duyulmayan sesini duyurmak, haklı talebine bir cevap almaktır” dedi.

Kütahya Eczacı Odası 2022 yılı olağan mali genel kurulunu bugün gerçekleştiriyor. Mali tabloların görüşülerek karara bağlanacağı genel kurulda gündem dışı madde ise eczacıların 16 Ekim’de Ankara’da yapacağı miting olacak. Kütahya Eczacı Odası Başkanı Cahit Ceylan, genel kurul öncesi Ekspres Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilecek Mali Genel Kurul’un hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Ceylan, “Seçimli bir genel kurul değil, mali tabloların görüşüldüğü ve kabul edildiği bir genel kurul. Eczacılarımızla odamızın genel mali durumunu paylaşacağız” dedi. Genel kurulda gündem dışı madde olarak ise Ankara’da yapılacak mitingin konuşulacağını aktaran Başkan Ceylan, “Eczacılarımızla bir araya gelmişken üst kurulumuz Türk Eczacılar Birliği’nin almış olduğu mitingi konuşacağız. Mitingimiz 16 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek. Yaklaşık 1 aylık bir zaman var, durumumuzla ilgili yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Mali Genel Kurul’da eczacılarımızla miting hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Bilgilendirmeler yapacağız. Şunun altını çizmek istiyoruz. Bu mitingin amacı eczacının duyulmayan sesini duyurmak, haklı talebine bir cevap almaktır. 13 yıldır yenilenmeyen ilaç fiyat kararnamesinin yenilenmesi hem sürdürülebilir bir eczacılık mesleği açısından hem de halk sağlığı açısından önemli. Son zamanlarda yapılan zam sonrası hastaların karşılaştığı ilaç fiyat farklarının bu kararnameyle iyileşebileceğini düşünüyoruz” dedi.

“KÜTAHYA OLARAK HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR”

Eczacıların talebi olan ilaç fiyat kararnamesinin yenilenmesi için görüşmelerin yetkililerle devam ettiğini belirten Başkan Ceylan, herhangi bir sonuç alınamazsa mitingin gerçekleştirileceğini kaydetti. Başkan Ceylan, “16 Ekim’e kadar görüşmelerimizden bir sonuç alınamazsa Türkiye genelinde 40 bin eczacı ve çalışanlarımızla birlikte Ankara’da olacağız ve sesimizi duyurmaya çalışacağız. Çünkü yaklaşık 6 aydır Türk Eczaneler Birliği Cumhurbaşkanı’ndan randevu almaya çalışıyor ancak randevu talebimize bir cevap verilmedi. Dolayısıyla sesimizin duyulduğunu düşünmüyoruz. Mitingin amacı eczacının haklı talebini, sesini duyurmak ve haklı talebine bir cevap almaktır. Kütahya Eczacı Odası olarak hazırlıklarımız sürüyor ve yakın zamanda hazırlıklarımızı da duyuracağız” diye konuştu.