Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞYİĞİT: “GELDİĞİMİZ NOKTA BİZLERİ MEMNUN EDİYOR”

METYAP kapsamında, “Mesleki Eğitimdeki

METYAP kapsamında, “Mesleki Eğitimdeki Yeni Gelişmeler ve Bu Gelişmelerin İşletmeler Açısından Faydaları” konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit: “Kütahya’da mesleki ve teknik eğitim noktasında son üç dört yılda geldiğimiz nokta bizleri ziyadesiyle memnun ediyor; ancak hala kat etmemiz gereken mesafe var” dedi.

Toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve KUTSO yönetim kurulu üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan ve üyeleri, organize sanayi bölgelerinin başkanları ile il genelinde Meslekî ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şubesine bağlı okul ve kurum yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

BAŞYİĞİT: “TOPLANTIMIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit yaptı. Konuşmasına, Kütahya’da mesleki teknik eğitimin geliştirilmesi noktasında desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı’na teşekkür ederek başlayan Hasan Başyiğit: “Kütahya’da mesleki ve teknik eğitim noktasında son üç dört yılda geldiğimiz nokta bizleri ziyadesiyle memnun ediyor; ancak hala kat etmemiz gereken mesafe var. Hepinize saygılar sunuyorum, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AKGÜL: “DEVRİM NİTELİĞİNDE KARARLAR ALDIK”

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç’ın ardından Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül bir açıklama yaptı. Daire Başkanı Süleyman Akgül: “Ülke genelinde 360 bağımsız mesleki eğitim merkezi bulunuyor. Bakanlık olarak son süreçte devrim niteliğinde kararlar alarak bu sistemin alt yapısını güçlendirdik. Öğrencilerimize verilen teşvik oranının artırılması noktasında ise en önemli düzenleme 25 Aralık 2021 tarihinde yapıldı. 3308 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten öncesine baktığımız zaman Türkiye genelinde çırak öğrenci sayımızın 159 bin olduğunu görüyoruz. Geldiğimiz noktada ise 730 bin seviyelerini geçmiş durumdayız. Yapmış olduğumuz düzenlemenin sektör açısından, işletmelerin açısından, öğrencilerimiz açısından bir karşılığı olduğunu, bu yapılan düzenlemelerin meyvelerini almaya başlamış olduğumuzu görüyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Uzman Öğretmen Aydın Yavşancı, “Meslekî Eğitim Merkezi Programı” ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Program sonunda Müdür Başyiğit teşekkür konuşması gerçekleştirdi.