Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TÜRK KIZILAY, DÜNYADA İYİLİĞİN ÖNCÜSÜ”

Türk Kızılay’ın dünyada merhamet

Türk Kızılay’ın dünyada merhamet eli olduğunu söyleyen AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Türk Kızılay’ımız, insanlığın yüreğine dokunan tüm konularda olduğu gibi ilk yardımda da öncülük ediyor” dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı ve beraberindeki heyet Türk Kızılay Kütahya Şubesi’ni ziyaret etti. Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla yapılan ziyarette AK Parti heyetini, Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, Kızılay Kadın Başkanı Semra Tozaraydın, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Sami Kutlu, Refiye Çiğdem Özçelik ağırladı. Ziyarete konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, Kızılay Kadın Kolları Başkanı Semra Tozaraydın ve Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, Kızılay çalışanlarımızın Dünya İlk Yardım Günü’nü tebrik ettik” dedi. Türk Kızılay’ın dünyada iyiliğe öncülük ettiğini söyleyen Milletvekili Erenler, “Dünyanın dört bir yanında milletimizin merhamet eli olan Kızılay’ımız, insanlığın yüreğine dokunan tüm konularda olduğu gibi ilk yardımda da öncülük ediyor. Kazalar, yangınlar, sel, deprem, doğal afetler gibi pek çok olumsuz durum karşısında, arama kurtarma ekipleriyle, görevlileriyle, gönüllüleriyle hiç dinlenmeksizin hep sahada ve aralıksız çalışıyor, her canlıyla özel olarak ilgilenip şefkatle kucaklıyor. Bir başkasının canı için zaman mekân fark etmeksizin, canını ortaya koyarak görev yapan insani yardım çalışanlarını insanlığın gerçek kahramanları olarak görüyor ve takdir ediyoruz. Başta Kızılay çalışanları olmak üzere tüm insani yardım çalışanlarına minnettarız” diye konuştu.

“TÜRK KIZILAY, İLK YARDIM EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR”

İlk yardım eğitimlerinin önemine dikkat çeken Milletvekili Erenler şunları kaydetti: Hayatta ön göremediğimiz olaylarla sınandığımız da en çok ihtiyacımız olan hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir. Kızılay ülke genelinde herkesin kolaylıkla ulaşabileceği ilk yardım eğitimleri ve seminerleri düzenliyor. Tüm vatandaşlarımıza kendileri, sevdikleri ve tüm insanlar için hayat kurtaran ilk yardım eğitimlerine katılmalarını tavsiye ediyorum. Kaza anlarında yardım gelene kadar ilk müdahale çok önemli. İşte bu yüzden ilk yardım eğitimlerinde öğreneceğimiz bilgiler ve ulaşacağımız bilinç hayat kurtarır diyoruz. Bu vesileyle; iyilikleri yayarak dünyamızı güzelleştiren, Kızılay’ımızın çalışanlarına ve gönüllülerine yüzleri güldürdükleri her an için teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

“HER AN İLK YARDIMA İHTİYAÇ DUYABİLİRİZ”

AK Parti heyetine ziyaretleri için teşekkür eden Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, Dünya İlk Yardım Günü’nün 2003 yılından bu yana 188 ülkede aynı anda kutlandığını söyledi. “Bu yılın teması “İlk Yardım ve Yaşlanan Toplum” olarak belirlendi” diyen Başkan Tekin, “Dünyada her 5 saniyede 1 kişi yaralanma sonucu hayatını kaybetmektedir. Herkes her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardıma ihtiyaç duyabilir. Yaralanmaya bağlı ölümlerin yüzde 40’ını düşmeler oluşturmaktadır. Toplumlardaki yaşlı nüfus düşmelere bağlı ortaya çıkan sağlık sorunlarının yanı sıra bulaşıcı olmayan hastalıklara (Felç, kalp krizi, şeker vb.) karşı ve hava durumuyla ilgili meydana gelen hastalıklara karşı savunmasız kesimi oluşturmaktadır.  Yaşam ile ölüm arasındaki süreçte ancak ilk yardım bilgisi bizlere yardımcı olabilir. Toplumdaki yaşlı nüfus ve bakıcılar ilk yardım konusunda eğitimli olurlar ise yaralanmaları azaltabilirler ve acil durum sonrası doğru müdahale ile hayat kurtarabilirler. Önleyici bakım ve ilk yardım aynı zamanda sağlık harcamalarını da azaltmaktadır” dedi.

“HER YIL 20 BİN KİŞİYE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİYORUZ”

Ülke genelinde Türk Kızılay olarak her yıl 20 bin kişiye ilk yardım eğitimi verildiğini söyleyen Başkan Tekin, şunları kaydetti: Mevzuat ile zorunluluk getirildiği durumlarda ilk yardım eğitimi alan kişi sayısı artmakta, buna bağlı olarak da kurtarılan yaşam sayısı yükselmektedir. İlk yardım uygulama becerileri aynı zamanda yaşlıları güçlendirecek ve sosyal katılımlı bir toplum içerisinde yer almalarına teşvik edecektir. 2050 yılında dünya nüfusunun 5’te 1’i 60 yaşın üzerinde olacaktır. Gelecekte, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde nüfusun yaşlanması yönünde hızlı bir demografik değişiklik meydana gelecektir. Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri tarafından yaşlı nüfusun arttığı ülkelerde her yıl 14 milyon kişiye ilk yardım eğitimi verilmektedir. Yaşlanmakta olan kişilere ilk yardım eğitimi verilmesi sadece akıl, ruh ve duygusal anlamda iyilik hali vermez. Diğer alanlarda da yaşlı bireyin kendisinin iyi hissetmesine katkıda bulunur. Şimdi sıra sizde. İlk Yardım Eğitimi alın. Hayat kurtarın. Siz de Kahraman Olun.

BAŞKAN TEKİN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ Kütahya şube olarak yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Tekin, “Şubemize bağlı ilimizde faaliyet gösterecek olan aş evi inşaatının Ekim ayının başlarında başlayacak. Tam faaliyete geçtiği zaman günlük bin 200 kişilik yemek çıkartılacak. Şu anda bulunan şube irtibat ofisimiz ise eylül ayı sonuna kadar adliye karşısında bulunan Konak’a (Eski saray hamamı ) taşınacak” ifadelerini kullandı.