Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“GELECEK PARTİSİ HER TÜRLÜ DARBENİN KARŞISINDA”

12 Eylül 1980 darbesinin

12 Eylül 1980 darbesinin 42. yılında bir mesaj yayımlayan Gelecek Parti Gençlik Kolları Başkanı Feyyaz Kaya partisinin her türlü darbeye karşı olduğunu ifade ederek: “Bu kara lekeyi ülkemizin tarihinden silmek için, cehaletle, saltanatla, faşizmle ve dikta anlayışıyla mücadelemizi kazanıncaya kadar durmayacağımıza, bir kez daha söz veriyoruz” dedi.

Başkan Kaya, 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin sadece kendi halkına ve cumhuriyete ihanet etmekle kalmadığını, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin verdikleri bağımsızlık mücadelesine de ihanet ettiklerini söyledi.

“TAM DEMOKRATİK CUMHURİYETİ HÂKİM KILACAĞIZ”

Kaya şöyle devam etti: “Demokrasi tarihimizin en karanlık günlerinden 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 42 yıl geçmesine rağmen, o yıllardaki yasa tanımazlık, ihanet ve faşizmin yarattığı acılar ve yol açtığı kayıplar hafızalarımızdaki yerini, tüm acılarıyla birlikte koruyor. Bu demokrasi dışı, cumhuriyete yakışmayan, kişisel hırslar ve makam sevdasıyla, içine düşülen ihanetlerden gereken dersleri çıkarmayanların, günümüzde bile demokrasiyi kendi çıkarları uğruna askıya aldığını, yasaları kendilerine göre uyguladığını, kendi kişisel hırsları ve çıkarları uğruna milli iradeyi ve Türkiye Büyük Millet Meclisini hiçe sayarak ülkeye türlü acılar yaşattıklarını görüyoruz. Gelecek Partisi olarak sivil ya da askeri her türlü darbenin ve darbelerden medet uman tüm odakların karşısında olmaya devam edeceğiz.  12 Eylül darbesinin tüm anti demokratik uygulamalarını ortadan kaldırmak, günümüzde dahi engellenen bağımsız yargıyı tesis ederek, insan hakları, ifade özgürlüğü ve fırsat eşitliği önündeki tüm engelleri kaldırarak, bu ülkede tam bağımsız ve tam demokratik cumhuriyeti hâkim kılacağız.