Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TC VATANDAŞI OLMAYAN, ATIK TOPLAYAMAYACAK

Kütahya Belediyesi meclis toplantısında

Kütahya Belediyesi meclis toplantısında atık toplayıcılarının çalışma usul ve esasları görüşüldü. Rastgele toplamanın önüne geçecek yeni düzenlemede bu işi yapanlara kimlik kartı çıkarılacağını kaydeden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık: “Kütahya Belediyesi TC vatandaşlarına hizmet veren bir belediye olup bu işi de TC vatandaşları dışında kimseye yaptırmayacağımız buradan söylerim” dedi.

Kütahya Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. 36 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, 3 Ağustos 2022 tarihinde görüşülerek Araştırma Geliştirme Ve Tanıtım Komisyonuna havale edilen ‘belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren atık toplayıcılarının çalışma usul ve esasları konusu’ da müzakere edildi.

KİMLİK KARTI ÇIKARILACAK

Yeni düzenlemeye göre mahalle aralarında atık toplayıcılığı yapanlara Kütahya Belediyesi ve emniyet iş birliği ile kimlik kartı çıkartılacak. Böylece bu işte çalışan kişiler kontrol altında tutulacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da Kütahya Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden, geçimini atık toplayıcılığından sağlayan 18 yaşını doldurmuş herkes kimlik kartı için başvuruda bulunabilecek. Yabancı uyruklu toplayıcılarda ise geçimini atık toplayıcılığından sağlayan 18 yaş üstü olmalarının yanı sıra çalışma iznine sahip olmak şartı da aranıyor.

AK PARTİ: “BİRTAKIM ENDİŞELERİMİZ VAR”

Konuya ilişkin AK Parti grubu adına söz alan Araştırma Geliştirme Tanıtım Komisyon Üyesi Dilek Aslan taslağın uygulanmasına ilişkin birtakım endişelerinin olduğunu belirtti. Aslan, belediyenin yönetmeliği nasıl uygulayacağını merak ettiklerini dile getirdi. Aslan’ın sorusuna cevap veren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da: “Kütahya Belediyesi TC vatandaşlarına hizmet veren bir belediye olup bu işi de TC vatandaşları dışında kimseye yaptırmayacağımız buradan söylerim. Emniyet ‘Başka uyruklu vatandaşlar da bunu toplayabilir’ derse buna bakacağız; ama değilse bizim TC vatandaşı olmayan birine hizmet vermemiz mümkün değil. O tür vatandaşlara diğer kuruluşlar, yardım dernekleri tarafından başka şekilde destek olunabilir. Yeni bir gelişme olursa yine komisyonumuza havale eder kararı güncelleriz” açıklamasında bulundu. Gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.