Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KARANDA İHA” İLGİ ODAĞI OLDU

TEKNOFEST Karadeniz’de DPÜ’yü temsil

TEKNOFEST Karadeniz’de DPÜ’yü temsil eden takımlardan KARANDA İHA, medyanın ve ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

KARANDA İHA takımının ürettiği İHA, TEKNOFEST’in ilgi odağı oldu. Samsun Çarşamba Havalimanı’nda devam eden bu yıl 5.’si düzenlenen TEKNOFEST’e Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması şampiyonu unvanıyla katılan KARANDA İHA Takımı, İlk 2 günde 200 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan TEKNOFEST’te yaptıkları çalışmaları tüm ülkeye duyuruyor.

BÜROKRATLARDAN YOĞUN İLGİ

DPÜ’nün standına yapılan ziyaretler takıma gösterilen ilgiyi gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, TR Eğitim ve Teknoloji Genel Müdürü Çağlar Demirkan şampiyon takımımızın ödüle layık görülen İHA’sını inceleyip öğrencilerle sohbet ettiler ve gelecek çalışmaları için fikir teatisinde bulundular. Öte yandan TUSAŞ’ın Ar-Ge & Teknolojik Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Üniversite İş Birlikleri Müdürü Süleyman Demir ve Teknolojik Yetkinlik Müdürü Mehmet Erdem Çorapçıoğlu ile TR Eğitim ve Teknoloji’nin Genel Müdürü Çağlar Demirkan ve İK Lideri Fatih Mahmut Bilici de DPÜ’nün standında öğrencilerle bir araya gelerek yürüttükleri çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler aldılar.

MEDYANIN İLGİSİ DE KARANDA İHA’NIN ÜSTÜNDE

KARANDA, aynı zamanda çalışmalarını ulusal medyaya verdikleri röportajlarla DPÜ’nün gururu olmaya devam ediyor. Ulusal basına demeç veren KARANDA İHA Takımı öğrencilerinden Ahmet Aziz Bilgin, takıma şampiyonluğu getiren İHA için: “Bizim İHA’mız normal drone ve sabit kalan İHA’ların bileşimi şeklinde tasarlandı. Dikey kalkış – iniş yapabilen ve aynı zamanda yatay hareket edebilen bir uçak formunda geliştirdik. Kendi yapmış olduğumuz bir mobil uygulamamız var. Bu uygulama üzerinden alan içine bir sipariş veriliyor. Verilen sipariş bizim yer istasyonuna düşüyor ve onaylanıyor. Ardından arkadaşlarımız siparişi araca yüklüyor ve araç dikey bir şekilde kalkış yapıp yatay şekilde adrese geçiyor” dedi.