Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IŞIK: “TARİHE NOT DÜŞÜLDÜ”

30 Ağustos Bayramı kutlamalarının

30 Ağustos Bayramı kutlamalarının 100. yıla yakışır bir şekilde yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık: “100. yıl anısına dünyanın en uzun bayrağı,  zaferin yaşandığı topraklarda açıldı. Tarihe bir not böylece düşülmüş oldu” dedi

30 Ağustos Bayramı kutlamalarında 3 bin 743 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun bayrağı olarak açılan Türk Bayrağı’nın hazırlanmasında önemli rol üstlenen Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Emsem, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret etti.

ADİL EMSEM’E TEŞEKKÜR

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık: “Birçok etkinlik kamu kurum ve kuruluşlarımız ve STK’lar tarafından şehrimize yakışır şekilde gerçekleştirildi. Bu 100. yılda tarihe not düşülecek bir başka etkinlik daha gerçekleştirildi. Bunda da Avrupa’da yaşayan Kütahyalı hemşerilerimizin üyesi olduğu Avrupa Kütahyalılar Federasyonu çok önemli bir rol üstlendi. 3 bin 743 metre uzunluğunda 1 metre genişliğindeki Türk Bayrağını federasyonumuz hemşerilerimizin katkılarıyla hazırlayıp üniversitemize teslim etti. 100. yıl anısına o bayrak Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde zaferin yaşandığı topraklarda açıldı. Tarihe bir not böylece düşülmüş oldu. Bu işin yükünü üstlenen federasyon başkanımız Adil Emsem Bey başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve küçük büyük, maddi manevi katkıda bulunan Avrupa’daki Kütahyalı hemşerilerime ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZE OLAN VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İSTEDİK”

Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Emsem: “Dünya tarihine altın harflerle yazılmış Büyük Taarruz’un 100. yılında Almanya Kütahyalılar Federasyonu olarak şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek amacıyla yaptığımız bu çalışmada dünyanın en uzun bayrağını 3 bin 743 metre olarak Kütahya’mızda açmanın onurunu ve gururunu yaşadık. Emeği geçenlere ve Belediye Başkanımıza destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.