Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALTIN ÇİNİ VE SERAMİK SANAYİ A.Ş. 39 YILDIR AYNI HEYECANLA

Geleneksel Kütahya çinisini teknoloji

Geleneksel Kütahya çinisini teknoloji ile birleştirerek hak ettiği yere getirmeyi hedefleyen Altın Çini Seramik A.Ş.’yi, Kütahya Orta Ölçekli İşletme ve Serbest Meslek Yöneticileri Destekleme Derneği (KOSYÖD) üyeleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

39 yıl önce bir iş hanının zemin katında başlayan serüven bugün 300 personeliyle 650 bin metrekare/yıl çini ve 6 milyon metrekare/yıl seramik üretim kapasitesine ulaştı. 1983 yılında Ali Kalfa İşhanı’nın zemin katında iş dünyasına adım atan Altın Çini, 1988 yılında Altın Çini ve Seramik Sanayi A.Ş. adıyla bugün ki kurumsal kimliğine büründü. Geleneksel Kütahya çinisini teknolojik imkanlarla üretmek, geliştirmek ve hak ettiği yere getirmeyi misyon ve kuruluş amacı olarak belirleyen Altın Çini Sanayi A.Ş., çini üretiminde belirlediği hedefe ve kapasiteye ulaştıktan sonra 1995 yılında Eskişehir yolu üzerinde şu an faaliyette bulunduğu fabrika sahasında duvar fayansı ve bordür imalatına başladı. Altın Çini ve Seramik mevcut kapasitesini zamanla orantılı olarak geliştiren, ürün kalitesinden ödün vermeyen, kendine özgün tasarımlarıyla, müşteri odaklı yapısıyla, çalışanların memnuniyetini önemser vaziyette, insan sağlığı ve çevre duyarlılığına sahip olarak sağlam ve emin adımlarla 1983 yılında başlamış olduğu yolculuğa 39 yıldır devam ediyor.

KÜTAHYA VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Teknolojik imkanları kullanarak yapılan yatırımlarla ve modern makine parkıyla yıllık 2 milyon metrekare duvar fayansı üretebilecek kapasiteye ulaştı. Üretilen ürünler yurtiçi ve yurtdışı pazarında rağbet gören Altın Çini ve Seramik Sanayi A.Ş.  öncelikle Kütahya ekonomisine ve genel anlamda ülke ekonomisine katkı sağlamayı başardı. Sağladığı iş gücü ve istihdam, ekonomiye sunduğu katkı ve katma değer ile Kütahya’nın ve ülkenin parlayan yıldızlarından birisi haline geldi.

PANDEMİDE YATIRIMA HIZ VERİLDİ

2010 yılında seramik sektöründe pazarın ihtiyaçları doğrultusunda yer seramiği ve karosu üretimiyle ilgili yatırımlarını bitiren Altın Çini, duvar fayansı ile yer karosu olmak üzere toplamda 6 milyon metrekare/yıl üretim seviyesine ulaştı. Covid-19 pandemisiyle dünya ticaret hayatında ve seramik sektöründe Türkiye’nin içinde bulunduğu avantajlı durumun farkına varan işletme, yaklaşık 3 milyon Euro bedelli yatırımla hem makine ve teçhizatlarını yenilerken,  60×60 ve 60×120 ebatlarında pazarda talep edilen yeni ürünleri ürün gamına ekledi.

KÜTAHYALI İŞ İNSANLARINDAN ALTIN ÇİNİ’YE ZİYARET

Kütahya Orta Ölçekli İşletme ve Serbest Meslek Yöneticileri Destekleme Derneği (KOSYÖD) üyeleri Özel Dostlar Eğitim Kurumları ve Ekspres Gazetecilik ve Matbaacılık Yönetim Kurulu Başkanı Nadi Sarıışık, KOSYÖD Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Hakkı Köroğlu, Altın Seramik CEO’su Yakup Karakaya, Altın Çini ve Altın Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kıratlı, Aragonit Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Eski, Özen Şekerleme sahibi Alaaddin Özekmekçi, Durmazlar Seyahat ve Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Durmaz tarafından Altın Çini Seramik A.Ş’ye nezaket ziyareti gerçekleştirildi. Kütahya ekonomisine katkı için yapılabileceklerin konuşulduğu ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.