Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TUGAY KOMUTANI NECATİ GÜNDÜZ’ÜN GÖREV SÜRESİ 1 YIL UZATILDI

Yüksek Askeri Şura kararları

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Buna göre Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz’ün görev süresi bir yıl daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrası kararlar yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz’ün görev süresi bir yıl daha uzatıldı. Alınan kararlara göre Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 40 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl daha uzatıldı.

HAVA VE DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI EMEKLİ EDİLDİ Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresinin 1 yıl daha uzatıldığını açıkladı. Kalın, alınan kararları da açıkladı: 30 Ağustos 2022’den geçerli olmak üzere 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanlığına atandı.