Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA, ARTIK BÜYÜK ŞEHİR STATÜSÜNDE

 Kütahya’nın büyük şehirlerle ile

 Kütahya’nın büyük şehirlerle ile aynı statüye yükseldiğini söyleyen Belediye Başkanı Alim Işık, “Belediye gelirleri kanunu genel tebliği uyarınca nüfuslarıyla, sosyal ve ekonomik gelişme durumlarına göre hazırlanan belediyeler yeniden gruplandırılmış olup, nüfusu 250 binden fazla olan belediyeler birinci gruba alınmış olduğundan, Kütahya Belediyemizde bu gruba yükselmiş olup büyük şehirlerle aynı statüye kavuşmuş oldu” dedi.

Kütahya Belediye Meclisi 4. Dönem 7. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Kütahya Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen Olağan Meclis toplantısı öncesi konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “ 03.08.2022 tarihli ve 31912 sayılı resmi gazetede yayınlanan belediye gelirleri kanunu genel tebliği uyarınca, nüfuslarıyla sosyal ve ekonomik gelişme durumlarına göre hazırlanan belediyeler yeniden gruplandırılmış olup, nüfusu 250.000 den fazla olan belediyeler birinci gruba alınmış olduğundan, Kütahya Belediyemizde bu gruba yükselmiş olup büyük şehirlerle aynı statüye kavuşmuş oldu. Birinci grup belediyeler arasında bundan sonra Kütahya Belediyesi de resmi değerlendirmelerde yer alacaktır” dedi.

VALİ ÇELİK’E FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI  

Belediye Başkanı Alim Işık, gündem maddeleri arasında yer alan Vali Ali Çelik’e fahri hemşerilik payesi ve beratı verilmesini oylamaya sundu. Yapılan oylama sonrası Vali Ali Çelik’e fahri hemşerilik payesi ve beratı verilmesi kabul edildi. Başkan Işık, konuyla ilgili “Yakın hemşehrimiz olmakla birlikte, tabi Kütahya nüfusuna kayıtlı olmadığı için emeklerinden dolayı Valimize böyle bir ödülü vermek istedik. Hakikatten birçok konunun çözümünde, Valimiz olarak elbette ki bunu görev olarak bilmektedir. Kurumların koordineli bir şekilde çalıştırılması, olağanüstü bir şekilde özellikle kültür varlıklarının yeniden kazandırılması, korunması konularında kendisinin çalışmalarından son derece memnunuz. İnşallah vereceğimiz paye ile kalan görev süresi boyunca güzel hizmetlere ortak olur düşüncesiyle Valimize, tüm Belediye Meclisi üyelerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

BELEDİYE PERSONELİNİN İSMİ YAŞATILACAK

Kütahya Belediyesi, görevleri esnasında meydana gelen kazalarda hayatlarını kaybeden iki çalışanının adını yaşatma kararı aldı. Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen konu ilgili komisyonca görüşüldükten sonra tekrar meclis gündemine gelecek. 20 Haziran 2022’de Bahçelievler Mahallesi’nde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu vefat eden Ali Candan’ın ismi çalışırken vefat ettiği Şehir Hastanesi ile Millet Bahçesi arasındaki caddeye veriliyor. Arazi yangınına müdahale ettiği sırada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 5 Şubat 2022’de hayatını kaybeden itfaiye eri Cengizhan Tetikişçi’nin adı da, Araştırma Geliştirme ve Tanıtım Komisyonu tarafından belirlenecek bir cadde yada sokağa verilecek.

KÜTAHYA PAZARI KURULMAYACAK

Belediye Meclisinin 20.gündem maddesi Kütahya Pazarı oldu. Kütahya İşportacılar Esnaf Odası, Sebzeciler ve Pazaryerleri Esnaf Odası, Terziler Odası, Tuhafiyeciler, Yüncüler, Züccaciyeciler, Manifaturacılar Odası ve Esnaf ve Sanatlarları Odaları Birliği Kütahya Pazarının kurulmaması yönünde Zabıta Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Belediye Meclisi yaptığı oylamada oy çokluğu ile Pazar yeri kurulmaması yönünde karar aldı. Toplantıda Kütahya Belediyespor adına başarı sağlayan sporculara ödülleri Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından takdim edildi.