Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FAZIL KASAP: “ÇİFTÇİNİN ZARARI NASIL KARŞILANACAK”

CHP Kütahya Milletvekili Dr.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya’nın Simav ilçesinde etkili olan “çayır tırtılı” sorununa ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye soru önergesi verdi. Kasap, bakanlığa çiftçinin zararının nasıl karşılanacağını sordu.

Trakya’da binlerce dekar alanda ekili ayçiçeği tarlalarına büyük zarar veren “Çayır Tırtılı” Kütahya’nın Simav ilçesinde de görüldü. Bitkinin kökünden başlayarak yaprak ve çekirdek kısmına kadar zarar veren çayır tırtılına karşı Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çiftçinin uğradığı mağduriyete kayıtsız kalmayan CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, sorunu meclise taşıdı.

BAKAN VAHİT KİRİŞÇİ’YE SORDU Milletvekili Kasap, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebi ile şu soruları yöneltti: “Trakya bölgesinde ayçiçeği tarlalarında görülen ayçiçeği zararlısı ‘çayır tırtılı’ Kütahya Simav ilçemize bağlı Naşa, Demirciköy ve Çitgöl Beldelerinin kullandığı göl arazisinde de etkili olmuştur. Ayçiçeği ekili alanlarda görülen ‘çayır tırtılı’ konusunda bölgede Bakanlık olarak hangi önlemleri aldınız? Simav’da görülen ‘çayır tırtılı’ ne kadar dekarlık bir alanda etkili olmuştur? Bölgede yaşanan ‘çayır tırtılı’ yüzünden çiftçilerimizin zararı nedir? Bakanlığınız ‘çayır tırtılı’ yüzünden zarara uğrayan ve verim kaybı yaşayan çiftçilerin zararını nasıl karşılayacaktır”