Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BU ÜLKENİN 8’DE BİRİ SOSYAL YARDIMLA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR”

Ülke genelinde son yıllarda

Ülke genelinde son yıllarda devlet yardımlarının arttığına dikkat çeken  Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar, “2019 yılında 3 milyon 282 bin haneye sosyal yardım yapılırken, 2020 yılında bu rakam 6 milyon 630 bine çıkmış. 2022 yılındayız bu rakamlar şu anda 10 milyona yaklaşmıştır. Yani bu ülkenin 8’de biri sosyal yardımla geçinmeye çalışıyor” dedi.

Saadet Parti Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar, basın mensuplarıyla buluştu. 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Kütahya basınıyla bir araya gelen Başkan Sunar, ülke ve Kütahya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Ülke genelinde yaşanan sıkıntılardan bahseden Başkan Sunar, “Siyasi kutuplaşmanın ülkeyi ne hale getirdiğini biliyoruz. Maalesef son yıllarda kutuplaştırmayı yaşıyoruz. Gelinen noktada birçok sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bu sıkıntıların ortak nedeni ortak akıldan uzak, istişareden uzak anlayışın olduğunu görüyoruz. Son 3-4 yıldır ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşanmakta. Ancak mevcut duruma dair bir çözüm önerisi ortaya konulmadı. Biz adil paylaşım diyoruz, bir an önce adil paylaşımın yapılmasını istiyoruz. 2019 yılında 3 milyon 282 bin haneye sosyal yardım yapılırken, 2020 yılında bu rakam 6 milyon 630 bine çıkmış. 2022 yılındayız bu rakamlar şu anda 10 milyona yaklaşmıştır. Yani bu ülkenin 8’de biri sosyal yardımla geçinmeye çalışıyor. Enflasyonla ilgili yapılan açıklamalara bakıldığında ‘bu durum dünya genelinde yaşanıyor sadece bizim ülkemizde değil’ deniliyor. Haklılar tüm dünyada yaşanıyor ancak G20 ülkelerine baktığımızda yüzde 78 Türkiye’de enflasyon oranı, önümüzde Arjantin var yüzde 60, onun önünde Rusya var yüzde 17 ve Rusya’da savaş halinde. Resmi olmayan araştırmalara göre Türkiye’deki enflasyon yüzde 140 civarında gözüküyor. Çok ciddi bir rakam, bu rakamı onlarla kıyaslayamazsınız” dedi.

“ASGARİ ÜCRETLE VATANDAŞ HANGİ BİRİNE YETİŞSİN?”

2023 yılında yapılacak seçimlerin olduğunu hatırlatan Başkan Sunar, Kütahyalı siyasetçilere seslendi. Başkan Sunar, “Haziran ayında yapılacak bir seçim var. Özellikle Kütahyalı siyasilerimizden beklentimiz siyasi dile, siyasi nekazete riayet etmelerinin önemli hususlardan birisi olduğu kanaatindeyiz ve bunun üzerinde duruyoruz. Eğer bunu aşarsak birbirimizin hukukunu, hakkını çiğnemiş oluruz” dedi. Asgari ücrete yapılan zamma değinen Başkan Sunar, şunları kaydetti:  Asgari ücret biliyorsunuz 5 bin 500 liraya çıktı, neredeyse iki katına çıkarıldı. Ancak açlık sınırı 6 bin 350 olarak açıklandı. Yani açlık gerisinde kalan bir asgari ücret ile yaşam sürdürülüyor. Yaşam şartlarına baktığımızda Kütahya’da gibi bir ilde bile merkezde kiralara baktığımızda 2 bin liranın altında kira yoktu. 1+1 daireler bin 500 lira bandında geziyor. 5 bin 500 lira olan birisi hangi birine nasıl yetişsin. Bunun gibi rakamlara girdiğimizde ciddi anlamda farklı durumlar ortaya çıkıyor. Aynı şekilde emeklilerin taban aylıkları 3 bin 500 liraya çıkarıldı. Ancak aynı kıyaslamayı emeklilerimiz için de yapabiliriz. Açlık sınırının 6 bin 350 olduğu bir yerde bir emekli nasıl geçimini sağlasın. Gerek teşkilatımız gerekse çevremizdeki emeklilerden, ‘ben torunlarıma harçlık veremeyecek duruma geldik’ cümlesini duyuyoruz.

BAŞKAN SUNAR, KÜTAHYA’NIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

“Geçtiğimiz günlerde Kütahya Emniyet Müdürümüz Hakan Sıralı’yı ziyaret ettiklerini söyleyen Başkan Sunar, Kütahya’nın sorunlarıyla ilgili konuştuklarını aktardı. Başkan Sunar, “İlimizin en büyük sorunlarından birisinin uyuşturucu olduğunu öğrendik. Aile içi şiddet ve aldatma konularının Kütahya’da had safhada olduğunu gördük. Bu sosyal açıdan çok büyük bir sıkıntıdır. Ailenin parçalanması, ailenin ortadan kaldırılması, ailenin ortadan kalktığı bir sosyal hayatın bu ülkenin çöküşünün en önemli mihenk taşlarından birisi olduğunu bilmemiz gerekiyor. Çünkü biz kendi birliğimizle beraberliğimizle aile kavramımızı muhafaza etmemizle ayakta duruyoruz. Bugün birçok aile babasının evinde kalıyor, ailenin desteğiyle ayakta duruyor. Biliyorsunuz uzun süre önce stratejik ürün olmadığını iddia ettiğimiz şeker, gübre, enerji fabrikalarımız satıldı. Ama bugün baktığımızda bu ürünlerin stratejik ürün olduğunu görüyoruz. Ayrıca bankalara olan borçların, icraların vatandaşın belini büktüğünü görüyoruz. Gençlerin yüzde 76’sı bu ülkede yaşamak istemiyor. İngiltere, Amerika, Almanya’da gelecek görüyor bu ülkenin gençleri” diye konuştu.