Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GEÇMİŞ OLSUN GAZİEMET!

Emet ilçesi Küreci köyünde

Emet ilçesi Küreci köyünde çıkan yangının söndürülmesinin ardından tüm Kütahyalılar rahat bir nefes aldı. AK Parti Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler ve MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yaptıkları açıklamalarda Gaziemet’e geçmiş olsun dileklerini ilettileri.

24 Temmuz Pazar günü saat 18.30 civarında henüz bilinmeyen bir nedenle Emet ilçesine bağlı Küreci köyünde yaklaşık 270 hektar alanda etkili olan orman yangını, 24 saate varmadan kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına; 26 helikopter, 9 uçak, 78 arazöz, 8 dozer 485 personel ile müdahale edildi. Kütahya’nın vekilleri yangında görev alan tüm personele teşekkür ederek, yangınzedelere de geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

ERBAŞ: “İNSANÜSTÜ GAYRETLE ÇALIŞTILAR”

Milletvekili Ahmet Erbaş, Orman Genel Müdürlüğü’nün ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nün koordinasyonunda diğer kurum, kuruluş ve STK’lar ile yangınla mücadelede seferber olan gönüllü vatandaşların insanüstü gayretleriyle yangının kontrol altına alındığını belirtti. Erbaş: “Emet’e, Küreci köyümüze ve Kütahya’mıza geçmiş olsun dileklerimi tekrar iletiyor; koordinasyon çalışmalarını en başından itibaren bizzat takip eden Valimiz Ali Çelik olmak üzere; tek bir ağacı dahi korumak uğruna kendini alevlere siper eden, bir canlıyı daha kurtarmak için yangınlara karşı mücadele veren Mehmetçiğimize, jandarmamıza ve emniyet güçlerimize, tüm kurum, kuruluş, STK ve gönüllü vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah, devletimizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun. Devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

ERENLER: “KÜLE DÖNEN AĞAÇLARIMIZI, YENİDEN YEŞERTME ZAMANI”

Emet ilçesinde yangın koordinasyon merkezini ziyaret ederek ekiplerden bilgi alan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler de: yeşil vatanımızı kurtarmak için yangınla mücadelede büyük bir cesaret ve fedakârlık örneği sergileyen Valiliğimize, Orman Teşkilatımıza, AFAD’a, devlet kurumlarımıza, STK’larımıza, vatandaşlarımıza ve tüm kahramanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Şimdi küle dönen ağaçlarımızı, yeniden yeşertme zamanı. Allah’ın inayeti, devletimizin desteği ve hemşerilerimizin de gayretiyle orman varlığımızı daha da artıracağız. Rabbim bir daha yaşatmasın, ülkemizi, milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Hepimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

GAZEL: “TAKDİRE ŞAYANDI”

Devletin, tüm imkânlarını seferber ederek yangına müdahale etiğini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise: “Yangının ilk başladığı dakikalardan itibaren, gerek uçak gerekse helikopter vasıtasıyla havadan, Orman Bölge Müdürlüğümüzün yangın ekipleri tarafından karadan müdahale yapıldı. Çevre belediyelerimizin tüm yangın ekipleri olay yerindeydi. Sivil toplum kuruluşlarımızın olağanüstü çabası takdire şayandı. Gönüllü vatandaşlarımız cansiparane çalışmalarına şahit olduk. Yangın mahallinde bulunduğumuz her dakika devletimizle vatandaşlarımızın mükemmel uyumuna şahitlik ettik. Koordinasyon çalışmalarını başından beri takip eden Valimiz Ali Çelik’e, Orman Genel Müdürlüğümüze ve Orman Bölge Müdürlüğümüze, Emet Belediye Başkanımız Hüseyin Doğan ve İlçe Başkanımız Süleyman Ciner’e, çalışmalarda bulunan tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Emet’e ve Küreci köyümüze, Kütahya’mıza geçmiş olsun” diye konuştu.