Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YANGIN VE YAYA ÖNCELİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kütahya’da Kurban Bayramı sürecinde

Kütahya’da Kurban Bayramı sürecinde orman yangınları ile trafikte yaya önceliği ve güvenliği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Kütahya Valiliği talimatıyla il genelinde cami hoparlöründen orman yangınları ve trafikte yaya güvenliğine dikkat çekildi. Orman yangınlarında kritik bir sürece girildiğine dikkat çekilen orman yangınları duyurusunda, şu ifadelere yer verildi: Orman yangınları bakımından kritik bir sürece girilmiştir. Bu sebeple 15 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında; resmi izin verilenler ile ormancılık ve zirai faaliyet yapan köylülerimizin dışında ormanlara giriş çıkışlar, il komisyonu kararı gereğince yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın orman yangınlarına daha duyarlı olması, ormanda ve arazide piknik yapmaması gerekir. Arazisinde, bahçe temizliği yapmak için ateş yakılması, sigara ateşini söndürmeden dışarı atılması vb. hareketlerin büyük felaketlere sebep olabileceği unutulmamalıdır. Bu gibi durumlar görüldüğü veya bir duman fark edildiği anda 112 çağrı merkezine bildirilmesi önem arz etmektedir.

HEM YAYALAR HEM SÜRÜCÜLER UYARILDI

Trafikte yaya önceliği ve güvenliği ile ilgili duyuru günde 3 kez gerçekleştirildi.  Kurallara uyulmaması nedeniyle ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığının vurgulandığı duyuruda, araç sürücülerinin de dikkat etmesi gereken konular belirtildi. Duyuruda, “Trafikte yaya önceliği ve güvenliği konusunda kurallara uymama, hata ve ihmaller neticesinde birçok ölümle ve yaralanma ile sonuçlanan trafik kazaları olmuş, yüzlerce insan ölmüştür. Bu nedenle değerli vatandaşlarımıza, yaya güvenliği ve önceliği konusunda aşağıdaki hatırlatmaların yapılması uygun görülmüştür: Trafikte şayet yürümek durumunda olursak mutlaka yaya yollarından yürüyelim. Banketleri kullanalım. Yaya geçitlerini kullanalım. Geceleyin yürüyecek isek, ışığı yansıtan gece görünür kıyafetler giyelim. 3 Trafikte yaya ve gerekse sürücü olarak yer aldığımızda trafik ışıklarını takip edelim. Yaya yürüyüşlerinde mutlaka yola odaklanalım. Cep telefonu ile değil, yol ile meşgul olalım. Sürücüler olarak, trafik ışığı bulunmayan ama trafik işaretleri olan yerlerde hızımızı mutlaka düşürüp durarak, yayalara ilk geçiş hakkını verelim. Zaten hak yaya olan kişilerindir. Belirtilen hususlara riayet etmek hem insani hem de vatandaşlık görevlerimiz arasındadır” denildi.