Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UYSAL: “TÜM DİNAMİKLERLE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Üniversite olarak üniversite-sanayi-kamu iş

Üniversite olarak üniversite-sanayi-kamu iş birliğine önem verdiklerini kaydeden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya’ya katkı sağlamak adına tüm dinamiklerle iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

Kütahya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arabacı ve Başkan Vekili Esat Anık, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal’ı makamında ziyaret ettiler. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, öğrenciler ve Kütahyalılar için birlikte yapılabilecek projeler hakkında görüştüler.

UYSAL: “DPÜ, KÜTAHYALILARIN ÜNİVERSİTESİDİR”

Ziyaret esnasında DPÜ’nün çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Uysal: “Üniversite olarak üniversite, sanayi,  kamu iş birliğine önem veriyoruz. Bunun için projeler geliştiriyoruz. Bizimle çalışmak isteyen STK’lar, özellikle de Kent Konseyi. Kim olursa olsun, biz Kütahya’ya katkı sağlama adına üniversite imkânlarını seferber etmek istiyoruz. Çünkü bu üniversite Kütahyalıların Kütahya’nın üniversitesidir. Üniversitenin Kütahya’da olması öncelikle Kütahya’nın problemlerini çözmesi için vardır. Kütahya’nın halkına, Kütahya’nın insanına dokunmak için vardır. Ben ve arkadaşlarım da bu misyonda projeler geliştirmeye, çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz”  şeklinde konuştu.

“TÜM İNSANLIĞA HİZMET ETME ARZUSUNDAYIZ”

Bundan sonra Kent Konseyi ile daha sıkı, daha güçlü iş birliğini arzu ettiklerini belirten Rektör Uysal: “İnşallah bunun için de ilk adımı bu toplantıyla atmış olalım. Bundan sonra daha güçlü projeler geliştirmek için inşallah bu toplantı bir vesile olsun. Bundan sonra hep beraber Kütahya’mıza, Kütahyalı insanımıza netice olarak da tüm insanlığa hizmet etme arzusunda ve hevesindeyiz” diye konuştu.

“KENT KONSEYİ VE ÇALIŞANLARINA İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

Kütahya’da gerçekten kendini sanata adamış, bilime adamış çok dernek, vakıf ve kişinin olduğunu söyleyen Uysal: “Bizim bu potansiyelden istifade etmemiz lazım. Bu aynı zamanda bizim eğitim için, üniversite eğitimi için çok önemli. Çünkü biz üniversite gençliğini; edebiyatla, kültürle, sanatla yetiştirmek, onları buluşturmak istiyoruz. Bu anlamda Kütahya’daki STK’lara başta Kent Konseyi ve çalışanlarına ihtiyaç duyuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN ARABACI’DAN TEŞEKKÜR

Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arabacı ise: “Hizmetlerin en şereflisi insana hizmettir anlayışıyla; biz de sizin üniversitenizin çok değerli hocalarının, zatıalinizin, üniversitemizin imkânlarıyla birlikte misyonumuzu yerine getirmek, halka hizmet vermek için böyle iş birliği yapmış olmak çok mutlu edecek. Bize bu konuda verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.