Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ET MUHAFAZASINDA HİJYENE DİKKAT”

Kütahya Kasaplar Odası Başkan

Kütahya Kasaplar Odası Başkan Vekili Vedat Ayva, kurban kesimi ve sonrasında hijyene dikkat çekti. Ayva, “Malumumuz yaz aylarındayız ve havalar oldukça sıcak. Kesim sonrası vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Etleri kestikten sonra mümkünse poşetlerde üst üste koyarak saklamamalıyız. Serin bir ortamda temiz bir örtünün üzerine sermeliyiz” dedi.

Kurban Bayramı arifesinde Kütahya Kasaplar Odası Başkan Vekili Vedat Ayva, vatandaşlara kurbanlık kesimi ve sonrasında etlerin saklanması noktasında uyarılarda bulundu. En öncelikli konunun kurbanlık seçimi olduğunu belirten Ayva, “Hayvan seçerken dinimizin emrettiği gibi 2 yaşını doldurmuş hayvanların kesilmesi gerekmektedir. Bu manada da uzman kişilerden yardım almasını tavsiye ediyoruz. Bunların yanı sıra sağlıklı ve hayvanların uzuvlarının tam ve eksiksiz olması gerekiyor” dedi. Yaz aylarında olunması nedeniyle etin saklanma koşullarının ayrı önem kazandığını belirten Ayva, “Kesim sonrası vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Etleri kestikten sonra mümkünse poşetlerde üst üste koyarak saklamamalıyız. Serin bir ortamda temiz bir örtünün üzerine sermeliyiz. Buna imkanımız yoksa da tek tek asarak birbirine değmeden serin ortamda serinletmemiz gerekiyor. Etler işletilecekse en kısa sürede ve seri bir şekilde kasaplara ve uzman kişilerce işlenmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“DERİN DONDURUCU VİTAMİNLERİ YOK EDİYOR”

Kurban etlerinin uzun süre derin dondurucularda saklanması ile ilgili de konuşan Ayva, şunları kaydetti: Bir gıda maddesini dondurduğumuz içerisindeki gıdalar maalesef ölmektedir. En kısa sürede tüketilmesi gerekiyor. Tabi ki 1 yıl derin dondurucu da vatandaşlarımız etlerini saklamaktadır. Fakat dediğim gibi etler derin dondurucuya girdiği zaman içerisinde gıdalar yok olmaktadır. Bunun için de en kısa sürede tüketilmelidir.