Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIZILAY KADIN BAYRAM ÖNCESİ GÖNÜLLERE DOKUNDU

Türk Kızılay Kadın gönüllüleri

Türk Kızılay Kadın gönüllüleri Kurban Bayramı öncesi ‘Kardeş Aile’ Projesi ile gönülleri fethetmeye devam ediyor. Türk Kızılay Kütahya Kadın Başkanı Semra Tozaraydın, “Elimizden geldiği kadar onların kalbine dokunmaya çalışıyoruz. Devletin şefkat elini en ücra noktalara ulaştırmaya gayret ediyoruz” dedi.

Kızılay Kadın gönüllüleri, “Kardeş Aile” projesi kapsamında Türkiye genelinde oluşturdukları ekiplerle birlikte tek başına yaşam mücadelesi veren kadın, yaşlı ve çocukların elinden tutuyor, yalnızlıklarını paylaşıyor, temizliklerini ve alışverişlerini yaparak ihtiyaçlarına cevap veriyor. Kızılay Kadın gönüllüleri 27 Mart 2022 tarihinde hayata geçirdikleri “Kardeş Aile” projesi kapsamında yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi kadınlar, çocuklar ve yaşlılara destek oluyor. Proje ile 7 bölgede bulunan 184 Kızılay Kadın il/ilçe teşkilatı, belirledikleri kardeş ailelerinin evlerini tek tek ziyaret ederek temizlik ve alışveriş ihtiyaçlarına cevap veriyor, yalnızlıklarını paylaşıyor ve bayramlaşıyor.

AİLELER KADIN MERHAMETİ İLE BULUŞTURULUYOR

Bir başkan ve 6 sorumlu olmak üzere toplam 7 kişiden oluşan gönüllü ekiplerde her gönüllünün en az bir kardeş ailesi bulunuyor. Bu aileler ayda en bir kez ziyaret edilerek kardeşlik pekiştiriliyor ve ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor. Toplumda birlik, beraberlik ve dostluğu güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen proje ile toplumun en küçük grubu olan ailelerin kadın merhameti ile buluşturulması amaçlanıyor.

“DEVLETİN ŞEFKAT ELİNİ EN ÜCRA NOKTAYA ULAŞTIRIYORUZ”

Projenin Kütahya’da ihtiyaç sahibi her haneye ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Türk Kızılay Kadın Başkanı Semra Tozaraydın, “Alan elle veren eli nasıl buluşturabiliriz, sahadaki görevimiz bu. Nakdi yardımlarımız, fitre yardımları, adak bağışlarımız, kıyafet yardımlarımız oluyor. Yaşlı ve kimsesizlerin bayram ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ailelerin ev temizliği yapıyoruz. Temizliklerini yaptığımızda bazen duygusal anlar yaşıyor, hayır dualarını alıyoruz. Elimizden geldiği kadar onların kalbine dokunmaya çalışıyoruz. Devletin şefkat elini en ücra noktalara ulaştırmaya gayret ediyoruz” dedi.