Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

300 YILLIK GELENEK SÜRÜYOR

Gediz Akçaalan’da 300 yıldır

Gediz Akçaalan’da 300 yıldır sürdürülen “Asker Davulu Geleneği”, askere gidecek gençlerin Kütahya Valisi Ali Çelik’i ziyaretleriyle başladı.

Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Oyan ile askere gidecek 15 genç, Vali Ali Çelik’i ziyaret ederek Asker Davulu Geleneği hakkında bilgiler verdiler.

ÇELİK: “ANADOLU COĞRAFYASI GÜÇSÜZ DEVLETİ BARINDIRMAZ”

Türk milletinin asker ocağını peygamber ocağı olarak gördüğünü, gençlerin askere davul zurnayla, eline kına yakılarak uğurlandığını söyleyen Vali Ali Çelik: “Anadolu coğrafyası güçsüz devleti barındırmaz, bizi güçlü kılan en büyük özelliklerimizden biri de bu. Sağ salim dönün inşallah. Allah ayağınıza taş değirmesin. Bu vatanı, bu toprakları ayakta tutan bu birlik. Allah kaybettirmesin” dedi.

22 TEMMUZ’DA SONA ERECEK

Kabullerinden dolayı Vali Çelik’e teşekkür eden Halil Oyan, Asker Davulu Geleneği etkinliklerinin 18 Temmuz’da başlayıp 22 Temmuz’da sona ereceğini söyledi. Oyan, halka açık düzenlenen eğlencelerde halk oyunları, piyes ve konser gibi etkinliklerin yer alacağını aktardı. Ziyarete yöresel kıyafetleriyle gelen gençler, Valilik önünde davul zurna eşliğinde oyun havaları oynayıp mani ve deyiş attılar. Gençler, gösterilerinin ardından Vali Çelik’e Türk bayrağı takdim ederek teşekkür ettiler.

BAŞKAN IŞIK’TAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı ziyaret eden Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, belediye bahçesinde 300 yıllık gelenek olan asker davul gösterisinden kısa bir kesit sundu. Ziyaret için dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise: “İlimizde yaşamasına çok özen gösterdiğimiz geleneklerimizi ve kültürel değerlerimizi yaşatan Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Kütahya Belediyesi’nde ağırlıyoruz. Belediyemize yaptıkları nezaket ziyareti için dernek başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Askere gidecek olan gençlerimize şimdiden sağlıklı ve sıhhatli askerlik dönemi geçirmelerini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Kültürel değerlerin yaşaması, gelecek nesillere aktarılması açısından bu tür etkinlikler çok önemli” ifadelerini kullandı.

“KIYAFETLERİMİZ 300 YILDIR DEVAM EDEN GELENEĞİMİZİN TEMSİLİDİR”

Dernek Başkanı Halil Oyan ise “Akçaalan’da, 300 yıldır devam eden asker davulu geleneğini yaşatıyoruz. Bu etkinliğimiz 18-28 Temmuz tarihleri arasında Eski Gediz Akçaalan Mahallesinde devam edecek. Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz. Asker eğlencesi denilince herkes farklı anlıyor ancak biz eğlencelerimizde ve etkinliklerimizde silah kullanmıyoruz. Silahlı eğlencemiz yoktur. Kıyafetlerimiz 300 yıldır devam eden geleneğimizin temsilidir. Belediye Başkanımıza misafirperverliği için teşekkür ediyoruz” dedi.