Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ AHMET ERBAŞ KÜTAHYALI GAZETECİLERİ AĞIRLADI

“KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

“KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Kütahyalı gazeteciler, Akdeniz Karpaz Üniversitesi akademik yılı diploma törenine katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen törende konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Biz burada verdiğimiz eğitimle Kıbrıs Türklerinin bilim alanındaki başarılarını herkese gösteriyoruz. Kimileri düşmanlıktan, nefretten bahsetsin, biz Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde gönlü, kalbi barıştan yana aklını nefret yerine bilimle geliştiren gençler yetiştiriyoruz” dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahyalı gazetecileri Kıbrıs’ta ağırladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşen Kütahyalı gazeteciler, Akdeniz Karpaz Üniversitesi akademik diploma törenine katıldı. Kütahyalı gazetecileri Kıbrıs’ta Pasha Oteli’nde ağırlayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, merhum Alparslan Türkeş’in yaşadığı daha sonra müze olan evi gezdirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya gelen Kütahyalı gazeteciler günün son programında Akdeniz Karpaz Üniversitesi akademik mezuniyet törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, MHP Kütahya ilçe başkanları ve belediye başkanları, misafirler ile öğrencilerin katıldığı mezuniyet töreni sanatçı Soner Sarıkabadayı konseri ile sona erdi.

“10 YIL ÖNCE BİR HEDEFLE YOLA ÇIKTIK”

Akdeniz Karpaz Üniversitesi 2021-22 akademik diploma töreni ve 10. kuruluş yıldönümü mezuniyet töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Törende konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ni 10 yıl önce kurarken bir hedefleri olduğunu söyledi. Erbaş hedeflerini, “10 yıl önce Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ni kurarken bir amacımız vardı KKTC’den, Türkiye’den ve dünyadan gelen genç beyinler burada eğitim alsınlar, karşılıklı etkileşim yapsınlar ve kültür aktarımı yaparak KKTC başta olmak üzere bütün dünya bilim elçileri olarak geri dönsünler. 21. yüzyılda insanlığın yolunu aydınlatacak ışıkların Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde eğittiğimiz öğrencilerimiz ile başta kendi toplumları olmak üzere tüm dünyaya ışık olmalarını en büyük hedef olarak belirledik” olarak açıkladı. 27 farklı ülkeden öğrencileri Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde ağırlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Milletvekili Erbaş, “Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde eğitim görerek diploma alacak sevgili gençler arasında 27 ülkeden öğrencilerin bulunması bizi gururlandırıyor. Nijerya’dan Ürdün’e, Mısır’dan Kazakistan’a yani her millete, kültüre, yaşam tarzına bilim öğretmeyi amaçlayan bir üniversite olmayı hedefledik” dedi.

“KIBRIS BAĞIMSIZ BİR DEVLETTİR”

Bilime her zaman önem verdiklerini belirten Milletvekili Erbaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haksız bir kuşatma altında olduğunu belirtti. Kıbrıs’ın bağımsız bir devlet olduğuna vurgu yapan Milletvekili Erbaş, “Geçmişte Kıbrıs Türklerini ve haklarını yok sayarak etnik bir temizliğe maruz bırakmaya çalışanlar bugün de diplomatik ve ekonomik ambargolarla boğmak istiyor. Oysa KKTC vardır ve bağımsız bir devlettir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz hafta Rum lideriyle yaptığı çözüm önerisinde belirttiği gibi iki devletli çözüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kırmızı çizgisidir. Biz burada verdiğimiz eğitimle Kıbrıs Türklerinin bilim alanındaki başarılarını herkese gösteriyor, mezun ettiğimiz her öğrenciyle gönüllü elçilerimizi dünyanın her yerine gönderiyoruz. Kimileri düşmanlıktan, nefretten bahsetsin, biz Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde gönlü, kalbi barıştan yana aklını nefret yerine bilimle geliştiren gençler yetiştiriyoruz. Bunun mutluluğu bize yeter” dedi.

“MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZE KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

“Değerli aileler sizler evlatlarını büyütüp bizlere emanet ettiniz” diyen Milletvekili Erbaş, şunları kaydetti: Bizler de evlatlarınızı sadece öğrenci olarak görmedik, geleceğe hazırlayacağımız bir evladımız olarak görerek en iyi eğitimi vermeye çalıştık. Gençlerimize Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin kapıları her zaman açıktır. Değerli akademisyenlerimiz, personelimiz sizlere de eğitim süresince gösterdiğiniz emekler için okulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle mezuniyet programı yapamıyorduk. Hangi alanda çalışırsanız çalışın bizi gururlandıracağınıza eminiz. Başarıyla tamamladığınız eğitim için hepinizi kutluyorum.

ERSİN TATAR KÜTAHYALI GAZETECİLERLE BULUŞTU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile birlikte Kütahyalı gazetecileri Cumhurbaşkanlığı’nda ağırladı. Buluşmada konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, yakın zamanda Kütahya’ya gelerek vatandaşlarla buluştuğunu hatırlattı. Göreve gelmesi sonrası Türkiye ile ilişkinlerin daha da ivme kazandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye’nin her zaman desteğini yanlarında hissettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’a da teşekkür etti. “Ahmet Bey’i bir kez daha tebrik ediyorum. Buraya büyük yatırım yaptı. Akdeniz Karpaz Üniversitesi KKTC’nin ekonomisine, siyasi mücadelesine büyük bir destek verdi. 1. sınıf oteller yapılarak 30 bin yatak kapasitesine ulaşıldı. Buradaki tarihi eserler, doğası, mavisi, kültürü belki de Akdeniz’in en güzel yerlerinden birisidir. Özellikle Karpaz, cennetten kopan bir parça, bölge. Dolayısıyla buranın turizmi çok önemli, potansiyeli yüksek” dedi.