Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA, DASK’TA SINIFTA KALDI

Deprem fay hattı üzerinde

Deprem fay hattı üzerinde yer alan Kütahya, DASK sigortasında Türkiye ortalamasının gerisinde kaldı. Kütahya’da 175 bin konut bulunduğunu söyleyen sigorta acentesi Cemal Aydoğdu, “Şehrimizde 63 bin 96 yaşayan DASK poliçemiz bulunmakta ve sigortalılık oranımız yüzde 36,10 ile ülke ortalamasının altında kalmaktadır. Ülkemizdeki sigortalılık oranı yüzde 53.50’dir” dedi.

Son aylarda yaşanan deprem ve sel felaketleri sonrası DASK sigortası yeniden gündeme geldi. Aktif fay hattı üzerinde bulunan Kütahya’daki sigortalılık oranları ile ilgili konuşan sigorta acente yetkilisi Cemal Aydoğdu, DASK’ın önemine vurgu yaptı. Zorunlu Deprem Sigortası’nın teminatlarının çok geniş olduğunu söyleyen Aydoğdu, “DASK, konut ve ticarethanelerin deprem ve deprem nedeniyle meydana gelen yer kayması, infilak, tsunami ve yangın sonrasında kısmi hasarlı ya da tamamen kullanılamaz hale gelmesine karşı maddi hasarları teminat altına alan bir sigorta ürünüdür. Teminatları çok geniş olan Zorunlu Deprem Sigortası temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merdivenler, asansörler vb. gibi birçok bina bölümleri teminat kapsamındadır” dedi.

“AZAMİ TUTAR 320 BİN LİRA OLARAK AÇIKLANDI

Deprem sonrası oluşacak hasarın en hızlı şekilde tazmin edildiğini belirten Aydoğdu, Kütahya’da vatandaşların ilgisinin DASK sigortasına düşük olduğunu belirtti. Aydoğdu, “Kütahya’da müşterilerimizin DASK sigortasına ilgisi diğer illerimize göre oldukça düşük. Toplam 175 bin konut bulunan ilimizde 63 bin 96 yaşayan DASK poliçemiz bulunmakta ve sigortalılık oranımız yüzde 36,10 ile ülke ortalamamızın altında kalmaktadır. Ülkemizde ise sigortalılık oranı yüzde 53.50’dir. DASK sigortasının primleri meskenin metrekaresi, bina inşa yılı, bina kat sayısı ve meskenin rayiç değerine göre değişiklik gösterir. DASK yenilemelerinde ise müşterilerimiz yenileme indiriminden faydalanıyor. 2022 yılında DASK Kurumu konut başına düşen tazminat tutarının azami 320 bin lira olduğunu açıkladı” diye konuştu.

DASK İLE İLGİLİ EN ÇOK SORULAN SORULAR

Vatandaşların sigorta ile ilgili birçok sorusu olduğunu belirten Aydoğdu, şunları kaydetti: Müşterilerimizden DASK sigortası ile ilgili sigorta hangi binaları kapsar, geçerlilik süresi ne kadar, sunulan teminatlar neleri içerir gibi çok sayıda soru almaktayız. DASK sigortasıyla ilgili aldığımız eğitimler neticesinde müşterilerimizin sorularını cevaplıyoruz. Jeolojik açıdan aktif fay hattı üzerinde bulunan Kütahya 3.risk bölgesinde bulunuyor ve risk bölgesinde bulunduğumuz için bu sigortayı yaptırmak oldukça önemli. DASK sigortanızı yaptırdığınızda hem manevi hem de maddi olarak kendinizi ve ailenizi güvence altına almanız mümkün.