Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÜNLÜK KASAPLARA GEÇİT YOK CEZASI 40 BİN LİRA

Kurban Bayramı’na sayılı günler

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kasaplardan önemli bir uyarı geldi. Kütahya Kasaplar Odası Başkan Vekili Vedat Ayva, merdiven altı kasaplara ve ruhsatsız işyerlerine dikkat çekerek, “Vatandaşılarımızı bu tür iş yerleri hakkında uyarıyoruz. Kurban keserken kurban olmayın. Bu tür işyerleri ile ilgili çok duyum alıyoruz. Tespit edilen iş yerlerine 40 bin lira ceza kesiliyor” dedi.

Kurban Bayramı için az bir zaman kala ruhsatsız işyerleri ve mahalle arası günlük kasaplar tekrar gündeme geldi. Konunun uzmanları ise vatandaşları bu konuda hassas davranması için uyarıyor. Kütahya Kasaplar Odası Başkan Vekili Vedat Ayva, konuyla ilgili Ekspres Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Kurbanların temiz ve hijyenik ortamlarda kesilmesinin ilk ve en önemli kural olduğunu söyleyen Ayva, “Malumumuz önümüz Kurban Bayramı, çok az zaman kaldı. Kurban Bayramları artık yaz aylarına geliyor. Bu manada kurbanlarımızın temiz ve hijyenik ortamlarda kesilerek, işlenmesi gerekmektedir. Ancak mahalle aralarında, bakkal dükkanlarında, sokak ortasında kıyma çekilmekte; maalesef bunları görüyoruz. Küflü, paslı, pis kıyma makinelerinde kıyma çektirmek tamamıyla sağlık açısından tehlikelidir, vatandaşlarımızı bu konuda uyarmamız gerekiyor. Bu anlamda kasaplarımız dükkanlarında Kurban Bayramı hazırlıklarını yapıyor, hijyenik bir ortamda hizmet vermeye hazırdır. Vatandaşlarımızın hijyenik ortam olan kasapları tercih etmelerini istiyoruz. Aynı zamanda ruhsatlı iş yerlerinde etlerini işletmelerini ısrarla tavsiye ediyoruz. Kurban keserken, kurban olmayalım diye uyarıyoruz” dedi.

“EKİPLER SAHADA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Sahte kasaplar ve ruhsatsız işyerleri ile ilgili denetimlerin ara verilmeden devam ettiğini söyleyen Ayva, şunları kaydetti: Kontroller devletimizin ilgili birimleri tarafından yapılıyor. Tarım ve Orman il müdürlüğü ekipleri, belediye zabıta ekipleri sahada gerekli denetimleri gerçekleştiriyor. Burada asıl hassasiyet vatandaşlarımıza düşüyor, kendilerini ilgilendirdiği için dikkatli olması gerekiyor. Ruhsatsız yerlerde işlem gerçekleştirmenin cezası da bulunuyor. Bu konuda devletimizin belirlediği ve tespit edilmesi halinde cezası 40 bin lirayı buluyor. Ceza önemli ancak dikkat edilmesi gereken asıl vatandaşımızın sağlığı olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

“BİZLERE GELEN BİRÇOK DUYUM VAR, LÜTFEN DİKKAT!”

“Konuyla ilgili vatandaşlarımızdan bize ve kasap arkadaşlarımıza gelen çok sayıda durum ve duyum var” diyen Ayva, “Üzülerek duyuyoruz, mahallede bir kişinin evinin altında garajına kıyma makinesi koymuş. Burada ‘kıyma çekilir, sucuk yapılır’ gibi ibarelerle vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyormuş” dedi. Bu tür ortamların sağlık açısından olumsuz sonuçlarının olacağına vurgu yapan Ayva, “Böyle pis, tozlu ortamlarda sağlanan işlemler sağlığı çok büyük tehlikeye atıyor. Bizler vatandaşlarımıza kasaplardan ve ruhsatlı işyerlerinde işlemlerini gerçekleştirmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın burayı tercih etmesiyle ilgili en büyük konuşulan fiyatlar olduğu söyleniyor. Fakat bizim olaya fiyat açısından ziyade sağlık ve yaşam standardı olarak bakmamız gerekiyor. Söylediğimiz gibi yaz aylarında kurbanlarımızı kesiyoruz ve etimizi işliyoruz. Bu yüzden daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Buradan tekrar söylemek istiyorum; kurban etlerinizi kasaplarınıza ve ruhsatlı işyerlerinde işletiniz” diye konuştu.