Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KADIN GİRİŞİMCİLER BİLECİK’TE

TOBB Kütahya KGK Başkanı

TOBB Kütahya KGK Başkanı Sema Güral Sürmeli, Bilecik ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB 8. Bölge Toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Sema Güral Sürmeli: “Bilecik için dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun başkenti denir. Biz aynı şeyi Kütahya için de söyleriz. Komşu olmakla beraber birçok özelliği paylaşan bir iliz” dedi.

TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Şermin Kahraman’ın girişimleri ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bilecik ve Bozüyük Ticaret Sanayi Odaları’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kütahya ve Eskişehir Kadın Girişimciler Kurul Başkanları ve üyeleri Bilecik’i tanıma fırsatı buldular.

KESKİN: “BİLECİK MARMARA’NIN İNCİSİ”

Konak Cafe & Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltı ile başlayan programa; Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Kazıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve üyeleri katıldı. Kahvaltı organizasyonunda konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, 8. Bölge Toplantısına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bilecik’in çevresinde yaklaşık 30 milyon nüfusa sahip, stratejik konumu sayesinde Marmara’nın incisi olan, bakir güzelliklerini korumuş doğa harikası bir şehir olduğunu söyledi.

KAHRAMAN: “KADINLARIMIZA DEĞER VE OLANAKLAR VERMELİYİZ”

TOBB Bilecik KGK Başkanı Şermin Kahraman ise; yoksulluktan işsizliğe, küresel ısınmadan şiddete tüm sorunların çözümünün kadın ve erkeklerin tüm potansiyellerini eşit kullanabilmeleri ile mümkün olacağını vurgulayarak: “Bize bu olanağı sunan değerli kadınlarımızı bir araya getirerek girişimci ruhunu ortaya çıkaran Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Daha güçlü, daha adil, daha başarılı ve şiddetsiz bir ülke için kadınlarımıza değer ve olanaklar vermeliyiz. Kadınlar ve girişimciler olarak bizler de evlerimizde oturan kadınlarımıza el vererek, onları cesaretlendirip hayata ve ekonomiye kazandırmalıyız. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Kadın girişimci olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

GÜRAL SÜRMELİ: “BİLECİK İLE BİRÇOK ORTAK NOKTAMIZ VAR”

TOBB Kütahya Başkanı Sema Güral Sürmeli ise, Kütahya’nın Bilecik’le komşu olmakla beraber birçok ortak özelliklerinin olduğunu anlatarak: “Bilecik çok merak ettiğim ama ziyaret edip görme noktasında ihmal ettiğim bir şehirdi. Bilecik için dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun başkenti denir. Biz aynı şeyi Kütahya için de söyleriz. Sanayimiz, doğal güzelliklerimiz ve kültürel yönlerimizle birçok ortak özelliklerimiz var. Komşu olmakla beraber birçok özelliği paylaşan bir iliz. Bu nedenle katılan herkese çok teşekkür etmek istiyorum, ülkemizi ne kadar iyi tanırsak o kadar kıymetini biliriz diye düşünüyorum. Bugün de işte o kıymeti içimize sindireceğimiz günlerden bir tanesi. Bu toplantının gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bütün gün göreceğimiz yerler için günlerdir heyecanlıyız, hepimiz bugün heyecanımızı içimize sindire sindire yaşayacağız” dedi.

TEKİN: “KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER YERDE ÇİÇEKLER AÇIYOR”

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’de, kadının elinin değdiği her yerin çiçekler açarak güzelleştiğini belirttiği konuşmasında, “umarım sizlerin de katkılarıyla Türkiye’de bütün kadınlar sizler gibi girişimcilik ruhuna sahip olurlar. Sizler bizleri temsil eden girişimci kadınlar olarka Türkiye’nin geleceğine yön vereceksiniz. İnşallah ülkemiz tüm kadınlarımızın sayesinde güzel yerlere gelecek. Sizlere ev sahipliği yapmaya gayret edeceğiz, İlimizi ve ilçelerimizi tanıtmak adına bizi sizlerle buluşturan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Toplantının ardından kadın girişimciler Şeyh Edebali Türbesi’ni ve Pelitözü Göleti’ni ziyaret ederek, Şermin Kahraman’ın girişimleriyle Bilecik’e kazandırılan ve cazibe merkezi haline gelen Lila Lavanta bahçesinde sezon açılışını gerçekleştirdi. Program; Söğüt ilçesinin ziyaretinin ardından, Pazaryeri Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilecek akşam yemeği ile sona erdi.