Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

30 Haziran Koruyucu Aile

30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeniyle Kütahya Belediyesi koruyucu aile ve çocuklara yönelik kahvaltı programı düzenledi. Programa katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, koruyucu ailelere ülkenin geleceği olan çocuklara sahip çıktıkları için minnet duyduğunu ifade etti.

30 Haziran Koruyucu Aile Günü sebebiyle Kütahya Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte kahvaltı programı düzenledi. Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, koruyucu ailelere bu kutsal görevi üstlendikleri için teşekkür etti.

IŞIK: “KAPIMIZA GELMİŞ KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEDİK”

Konuşmasında Kütahya Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında birçok hizmet verdiğini ifade eden Başkan Işık, bu alanda Türkiye’de ödül alan ilk il belediyesi olduklarını da bir kez daha hatırlattı. Başkan Işık: “Gönüllülük esasına dayanan ve tamamen özverili bir yaklaşımla aileye ihtiyaç duyan, ailenin korumasına ihtiyaç duyan çocuklarımızı sahiplenen bu kıymetli insanlara teşekkür ediyorum. Nesillerimizin gelecekte saha sağlıklı olabilmesi, geleceğimize umutla bakabilmemiz çocuklarımıza göstereceğimiz ihtimam ve onlara yapacağımız katkıdan geçiyor. Biz belediye olarak bugüne kadar kapımıza gelmiş hiç kimseyi geri çevirmedik. Özel sosyal sorumluluk projelerimiz Türkiye’de örnek olmuş ve ödüller almış bir belediye olarak bunun onurunu yaşıyoruz. Bugüne kadar 40 binden fazla ailemizden 150 bine yakın hemşerimize sadece Hilal Kart projemizle destek olmaya çalıştık. İhtiyacı olan bu evlatlarımıza evini açıp, gönlünü açıp, kucağını açıp onlara aile şefkati veren ailelerimizin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Kütahya olarak gelin bunda da öncü olalım. Kütahya Belediyesi nasıl sosyal projelerde Türkiye’ye örnek oluyorsa, bu alanda da Kütahya hemşerilerimiz olarak başkaları bizi örnek alsın. Sayılarını artıralım ve nerede hangi çocuğumuz var ise bulalım ve destek olalım” dedi.

GÜNEY: “BENİM GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL YÖNTEM”

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, burada yaptığı konuşmada, koruyucu ailenin önemine değindi. Devletin korunmaya muhtaç çocuklar için birkaç yöntem geliştirdiğini aktaran Güney, şunları kaydetti: “Öncelikle korunmaya muhtaç bir çocuk tespit edildiğinde, o çocuğun gerekli şartlar sağlanarak ailesinin yanında sosyal destekle desteklenmesi sağlanıyor. Eğer bu şekilde olmayacaksa çocuklarımızı yurtlarımız, çocuk ve sevgi evlerimiz aracılığıyla korumaya alıyoruz. Buralardaki çocuklarımıza koruyucu aile olmak isteyen çocuklarımızı ailelerimizle buluşturuyoruz. Bu benim gördüğüm en güzel yöntem. Dolayısıyla koruyucu ailelerimiz çok güzel ve mübarek bir iş yapıyorlar.” Program çocuklar için hazırlanan dans gösterileri, farklı aktivite ve gösteriler ile devam etti.