Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN ŞAHBAZ YIKILAN OKULLARI SORDU

Kütahya Lisesi’nin yerinin değiştirilmesini

Kütahya Lisesi’nin yerinin değiştirilmesini eleştiren CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, yıkılan 29 eğitim binası ile ilgili olarak, “Yıkılan okulların yerine kaç tanesi yapıldı? Geçtiğimiz 2 yıl süresince kaç okul yenilendi ve yeni eğitim dönemine kaç okul yetişecek? Kaç tanesi yerinde yapıldı, kaç tanesi farklı bir yerleşkeye yapıldı? Bu sorularımızın cevabını istiyoruz” dedi.

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya’da eğitim öğretim alanında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında konuştu. Kütahya Lisesi’nin depreme dayanıksız olması nedeniyle yer değiştirme sürecine değinen Başkan Şahbaz, “Kütahya Lisesi önce geçici bir süre için 30 Ağustos Mahallesi’ne taşındı. Şimdi ise 10 Haziran’da Siner Mahallesi’nde yeniden yapılacağına dair Kütahya Valiliği tarafından bir ihale duyurusu yapıldı. Çocuklarımız kendi mahallelerinde okullarına yürüyerek ulaşım sağlarken, şehrin merkezine sosyal ve ekonomik enerji katarken okulların şehir merkezinden dışarı taşındığını görüyoruz. Bu durum ailelere ekonomik olarak çok ciddi yük bindiren bir uygulama olmuştur. Öğrencilerin Siner Mahallesinde yapılması planlanan bu okula ulaşımı zorlaşmıştır” dedi. Lisenin 130 yıllık bir hafıza sahip olduğunu ve bu hafızanın yok edecek bir uygulamaya karşı olduklarını belirten Şahbaz, Kütahya Lisesi’nin yeni binasının depreme dayanıksızsa sağlamlaştırılabileceğini veya yerine yenisi yapılabileceğini aktardı. “Fakat şehir dışına taşınması kabul edilemez” diyen Şahbaz, “Bu tip uygulamalarla depreme dayanıklı olmadığı bahanesiyle kamu binalarını yıkarak, taşıma ve yenisini yapma derdine düşmüşken aynı bölgede yer alan Kütahya Lisesinin yanında bulunan 130 yıllık taş binayı da mı yıkacağız? Karşısında bulunan Adliye Sarayı olarak kullanılan Hükümet Konağı’nı da mı yıkacağız? Bütün binaları yıkarak yenisini yapma durumu ciddi bir kamu kaynağı israfıdır” diye konuştu.

“KAÇ OKUL YAPILDI, KAÇ TANESİ YENİLENDİ

” Kütahya’da 2020 yılında 29 tane eğitim binası yıkıldığını belirten Şahbaz, Pandeminin en yoğun döneminde yıkılması sebebiyle öğrencilerin kalabalık sınıf ortamlarında eğitim almasına sebep olan bu uygulamalar sonucu yıkılan okulların yerine kaç tanesi yapıldı? Geçtiğimiz 2 yıl süresince kaç okul yenilendi ve yeni eğitim dönemine kaç okul yetişecek? Kaç tanesi yerinde yapıldı, kaç tanesi farklı bir yerleşkeye yapıldı? Bu sorularımızın cevabını istiyoruz” dedi. Başkan Şahbaz, sosyal medyada Tavşanlı’da bir ilkokulla ilgili çıkan haberi aktaran Başkan Şahbaz, şunları kaydetti: Sosyal medyada Tavşanlı Hanımçeşme İlkokulu’nda TÜGVA tarafından yaz okulu açıldığı yönünde bir paylaşım gördük. 8 Haziran 2022 tarihli Yeniçağ Gazetesi’nde de Manisa’da 10 okulun TÜGVA’nın talebiyle TÜGVA’ya tahsis edildiği haberi yayınlanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sormak istiyoruz. İlimizde Tavşanlı’daki Hanımçeşme İlkokulundan başka TÜGVA’ya tahsis edilen okul var mıdır? Varsa kaç tanedir ve isimleri nelerdir? Ne adına TÜGVA’ya tahsis edilmiştir? Yaz okulları açılması Kütahya Valiliği’nin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapamadığı bir uygulama mıdır ki gençlerimizin talebi olabilecek bu hizmet TÜGVA’ya transfer edilmiştir.