Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 AYDA 22 YANGIN ÇIKTI!

Orman Bölge Müdürü Birol

Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, 2022 yılının ilk 6 ayında Kütahya’da toplam 22 yangın çıktığını açıkladı. Yangınların çoğunun yıldırım kaynaklı olduğunu söyleyen Müdür Dündar, toplam 22 dönüm arazide örtü yangını oluştuğunu söyledi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Ilıca’da düzenlenen tanışma toplantısında Birol Dündar, Orman Bölge Müdürlüğünün Kütahya’daki faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Dündar, ağaçlandırmadan yangın söndürmeye dek orman personelinin üstlendiği tüm görevlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İL GENELİNDE 957 ORMAN GÖNÜLLÜSÜ VAR

Birol Dündar yaz aylarının gelmesi ile birlikte yangın riskinin arttığını belirterek, orman gönüllülerinin önemine değindi. Kütahya il ve ilçelerinde toplam 957 orman gönüllüsü olduğunu söyleyen Müdür Dündar: “Orman gönüllülerimizin yüzde doksanı orman köylüsü. Biz bunu önemsiyoruz, çünkü orman köylüleri araziyi tanıyıp bölgeye hâkim oluyorlar. Onların yardımı bizim için çok önemli. Orman gönüllülerine yangında nasıl hareket etmeleri gerektiğine dair gerekli eğitimi verdik. Gönüllerimizin kişisel koruyucu dediğimiz baretten gözlüğüne ve hava filtresine kadar bütün donanımlarını biz sağlıyoruz” şeklinde konuştu. Dündar ayrıca jandarma ve askeri birliklere de eğitim verdiklerini söyleyerek olası bir orman yangınında yaklaşık 40 jandarma komandosunun yardım edeceğini de sözlerine ekledi.

3 AYA DİKKAT!

2022 yılında şu ana kadar toplam 22 orman yangını çıktığını aktaran Birol Dündar, bu yangınlarının çoğunluğunun mevsimler yağışlar nedeniyle yıldırım kaynaklı olduğunu belirtti. Geçen yılın aynı döneminde bu yıla oranla 17 yangın çıktığını ancak yanan alanın daha fazla olduğunu ifade etti. Dündar bu yıl toplam 22 dönümlük arazide örtü yangını çıktığını söylerken geçtiğimiz yıl 6 hektar alanın yandığını kaydetti. Kütahya’da yirmi yılda toplam 996 yangın çıktığını belirten Dündar: “Yıllık ortalama 50 yangın çıkmış. En fazla yangın temmuz, ağustos ve eylül aylarında çıkıyor. Yangınların yüzde 88’i bu üç ayda çıkıyor” açıklamasında bulundu.

15 ARAÇ 62 PERSONEL MARMARİS’E GİTTİ

Dündar, son olarak Marmaris’te çıkan yangına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak destek olduklarını da açıkladı. Kütahya’dan Marmaris’e 3 tim gönderildiğini söyleyen Dündar: “9 arazöz, 2 su aracı ve 4 ilk müdahale aracı olmak üzere toplam 15 araç gönderdik. Bunun yanı sıra 4 teknik eleman ve 58 ilk müdahale elemanı olmak üzere de toplam 62 personelimizle yardıma gittik. Pazartesi itibariyle bütün ekiplerimiz geri döndü” diyerek sözlerine son verdi. Toplantı soru cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.