Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ÇİNİCİLİK MEVCUT ALGIDAN KURTARILMALI”

Kütahya’nın marka bir il

Kütahya’nın marka bir il olabilmesi için yapılabilecek çalışmalardan bahseden İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, çiniciliğin mevcut algısından kurtarılarak belirli bir kalite ve standartta üretime geçmesi gerektiğini kaydetti.

İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi’nin faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 2022 yılında turizme ciddi kaynak ayırdıklarını aktaran Başkan Musa Yılmaz il sanayisinin gelişiminde büyük önem taşıyan Zafer OSB’ye finansman konusunda her türlü desteği verdiklerini belirtti.

ZAFER OSB UMUT VE GELECEK VADEDİYOR

Başkan Musa Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı haziran ayı dergisine verdiği röportajda Kütahya’nın marka bir il olabilmesi için yapılması gerekenleri sıraladı. Yılmaz: “İlimizde çiniciliğin mevcut algısından kurtarılarak belli bir kalite ve standart haricinde üretime müsaade edilmemesi gerekmektedir. Bununla ilgili meslek erbabından bir kurul teşekkül ettirilmelidir. Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimiz için büyük umut ve gelecek vaat ettiğini gözlemekteyiz. Şimdilik gidişat çok iyi, kısa sürede ilimiz ve ekonomimize pozitif katkıları ortaya çıkacaktır. Öncülüğünü İl Özel İdarimizin yaptığı, ajansın da katkı sağladığı turizm merkezlerindeki Çavdarhisar-Aizanoi, Gediz-Murat Dağı, Simav-Gölcük, Emet Tahtalı ve Eğrigöz ile Domaniç-Koca Yayla’daki yatırımlarımız ve projelerimiz kısa sürede ilimizi bu alanda önemli bir merkez haline getirecektir. Termal turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olan ilimiz, potansiyelini yeterli düzeyde kullanamamaktadır. Bu bağlamda ilimizin en önemli termal merkezlerinden olan Yoncalı’da il özel idaresi ve diğer bakanlıkların katkılarıyla altyapı ve su dağıtım sistemi yenilenerek modernize edilmiştir. Kütahya yukarıdaki anlatılan turizm yatırımlarına paralel olarak termalde de iyi bir ivme yakalayacaktır. Son yıllarda önemi daha da artan tarım sektöründe sulama göletlerimizi ve tarlalarımızı daha ekonomik kullanarak bu alanda önemli ilerlemelerin sağlanacağını düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

TURİZME 2 YILDA 10 MİLYON TL ÖDENEK

İl Özel İdaresi olarak turizme ciddi kaynak ayırdıklarını da sözlerine ekleyen Musa Yılmaz: “Tarıma son 2 yıldır 10 milyon TL’ye yakın hibe desteği verdik. Kuruculuğunu ve öncülüğünü üstlendiğimiz ilimiz sanayisinin gelişimine önemli katkı sağlayacak olan Zafer Organize Sanayi Bölgesi’ne finansman konusunda her türlü desteği vermekteyiz. Ayrıca önemli bir kaynak ayırdığımız Simav ilçesi Çitgöl beldesinde jeotermal ısıtmalı teknolojik seraların yer alacağı bir Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulumu tamamlanmıştır” diyerek sözlerini tamamladı.