Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ILICA ‘TAŞ EVLER’ HİZMETE AÇILDI

Ilıca’da yapımı tamamlanan 9

Ilıca’da yapımı tamamlanan 9 adet taş evlerin açılışı il protokolü ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Ilıca’ya kalıcı bir tesis bırakmak için çalıştıklarını ifade ederek, taş evlerin hayırlı olmasını diledi.

Açılış törenine il protokolü, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye birim müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Açılışta Vali Yardımcısı Mustafa Güney, AK Parti Milletvekili İshak Gazel, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık birer konuşma yaptılar.

MUSA YILMAZ: “HEMŞERİLERİMİZE BU HİZMETİ ANLATACAĞIZ”

Vali Yardımcısı Mustafa Güney emeği geçen herkese teşekkür ederken, Milletvekili İshak Gazel de Ilıca’nın çok kıymetli bir hazine olduğunu belirterek proje için Başkan Işık’a teşekkür etti. İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz ise; “Kütahya’mızda yaşamamıza rağmen Ilıca’nın aşağı eteklerini biliyoruz. Ama buraları bilmiyoruz. Çok güzel bir iş yapılmış. Tebrik ediyorum. Bugünden itibaren hemşerilerimize bu hizmeti anlatacağız. Öncelikle belediyemize, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, teknik ekibimize tebrik ediyorum” dedi.

3,7 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık proje alanının turizm merkezi olması hasebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, orman alanı olması nedeniyle de Orman Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirtti. Yapılan girişimler sonucunda toplam 34 bin metrekarelik alanın 20 yıllığına Kütahya Belediyesine tahsis edildiğini aktaran Alim Işık: “Buraya kalıcı bir tesis bırakabilme adına ciddi bir proje süreci başladı. İhale süreçleri sonucunda belediyemizin iştiraki olan Belde A.Ş ihalesini aldı. 6 Ağustos 2020’den 31 Mayıs 2022’ye kadar devam eden imalat sürecinde 3,7 Milyon TL’lik bir bedelle burayı bitirdiler” ifadelerini kullandı.

IŞIK: “HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNMANIN ONURU VE GURURU İÇERİSİNDEYİZ”

Başkan Işık konuşmasını şöyle sürdürdü: “9 adet zemin ve asma kattan oluşan teraslı, her biri 80 metrekarelik taş evler dahil olmak üzere bunların önünde de 80 metrekarelik terası, kafeterya, karavan kamp alanları, mescit, bulaşık yıkama yerleri, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, mangal alanları, 20 adet kamelya, otopark ve çeşmelerle bu alanı donatıp halkımızın hizmetine sunmanın onuru ve gururu içerisindeyiz. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından program, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duası ile kurdele kesimi ve taş evlerin gezilmesi ile sona erdi.